Carențe

by loredana
11 comments

Unii au carențe de calciu. Alții au carențe de fier. Sau de alte cine știe ce substanțe care le sunt necesare în organism. Pentru unii există un tip de suplimente, pentru alții, un altul. Unii își tratează carențele, alții le ignoră.

Tuturor ne lipsește câte ceva.

Eu am carențe de afecțiune. Sunt așa, ca un sac fără fund. Probabil găurit pe undeva, mereu în pierdere. Tot torni acolo apropiere și drag și sentimente frumoase și visuri și bucurii și nu pare a se umple.

Carențele de drag nu-s tratabile. Deficitul provoacă tulburări. Sunt un cancer al sufletului. Tot acaparează bucățică cu bucățică. Mai faci terapie tu cu tine însăți, mai ai impresia că trece, că se formează pe acolo o temelie, că urci niște trepte sufletești, te mai relaxezi și lași garda jos, afișând vulnerabilitatea în toată hidoșenia ei. Și-atunci când nu ți-e bine vezi lucrurile și mai întunecat decât sunt ele în realitate, golurile pe care le porți în suflet cască hăuri înfricoșătoare și realitatea pare a purta la cingătoare un paloș cu țepi otrăviți.

Unele carențe nu se vindecă. Dar înveți să trăiești cu ele. Nu-i o alegere, e singura opțiune. Să găsești tu singur, în tine, forța reparatoare necesară pentru drumul pe care-l ai de parcurs. Să continui să crezi și să speri și să dorești și-n sacul găurit să tot pui drag și apropiere și emoție și momente de viață plină.

carente

0

S-ar putea să-ți placă și

11 comments

Drugwash 24 mai 2016 - 22:04

De n-ar fi gaura s-ar umple sacu’
Şi l-ai vedea atunci pe dracu’
Cu-atîta drag şi-emoţii sufocate
În fund de suflet-sac uitate! 🙂
Ia la tata, cu tot dragul: 😛 >:D<

0
Reply
Drugwash 24 mai 2016 - 22:07

No, iar am greşit: era :-* în loc de limba scoasă. Hm, subconştientu’ ăsta îşi face de cap. :))

0
Reply
Loredana 26 mai 2016 - 07:46

Sau face tocmai ceea ce trebuie?
Bună și perspectiva aceasta. Hmm.

0
Reply
Drugwash 27 mai 2016 - 11:57

Naaaah, cum să scot eu limba la tine (aşa, în public)? 😀
Hai, să-ţi fie perspectivele luminoase! >:D<

0
Reply
Oana 25 mai 2016 - 08:09

Cel mai bine umpli carențele cu iubirea asta revărsată… asupra celor dragi, asupra oamenilor în general, asupra a tot ce-nseamnă, până la urmă, Viață!
Gând bun, Loredana, pentru tine și pentru Marc!

0
Reply
Loredana 26 mai 2016 - 07:47

Oana, oare o fi chiar așa? Nu e, cumva, numai consolarea pe care ne-o oferim? Cred că, dacă suntem total sinceri cu noi înșine, recunoaștem că nu ne e suficient să dăm… pe cât ne dorim să dăm, pe atât ne dorim să primim… e firesc așa.
Îmbrățișare strânsă și pentru tine! :*

0
Reply
Oana 26 mai 2016 - 07:54

Loredana, sigur că e firesc să și primim. Dar când nu primim, ne putem găsi ceva putere în ceea ce dăruim. Și tu și eu știm asta…foarte bine. Decât să ne tăiem venele pentru că NU suntem iubiți, mai bine oferim iubire…acolo unde e nevoie de ea(de noi), zic.
Cu drag, îmbrățișări reînnoite! 🙂

0
Reply
Ale 25 mai 2016 - 10:59

Of… Știi ce rău doare când te regăsești in vorbele altora? Doare sa știi ca nu esti singurul/singura in situație…

0
Reply
Loredana 26 mai 2016 - 07:47

Sau alină… să vezi că oamenii au sensibilități asemănătoare, firești, de altfel.
Zi frumoasă și senină!

0
Reply
Cecilia Roxana 25 mai 2016 - 13:57

Imi vine in minte un citat pe care ma tem ca ti l-am mai spus. Dar..repetitia este mama invataturii, zice vorba din popor.
„There is a God-shaped vacuum in the heart of every man which cannot be filled by any created thing, but only by God the Creator, made known through Jesus Christ.” Blaise Pascal. Mare,mare matematician si filosof. Are o carte. Cugetari. E grea. Ti-ar placea..ca-ti plac chestiile grele.
Hugsbugs de la o autista in manifestari ale afectiunii.

0
Reply
Loredana 26 mai 2016 - 07:48

Știu ce zici tu… dar și tu înțelegi că eu rătăcesc… deh, primesc îmbrățișările. Și vin curând să mi le dai pe viu.
Zi bună, fată bună!

0
Reply

Lasă un comentariu