1 mai nemuncitoresc

by loredana
7 comments

Am senzaţia că data de 1 mai reprezintă pentru mulţi oameni un fel de prag psihologic, un pas pe care aşteaptă, în fiecare an, cu mare nerăbdare, să îl facă. De parcă lucrurile ar fi diferite după această dată. Ziua mai lungă, soarele mai cald, vacanţa iminentă, problemele mai uşor de dus şi de suportat. Cine-o fi ştiind ce-i cu frenezia asta? Semnificaţia zilei – cea de zi a muncii – cred că s-a pierdut demult (eu nu-mi aduc aminte de vreo sărbătorire specifică dar ştiu că erau manifestări stradale şi tot felul de marşuri festive) şi tot ce a rămas în urmă e gândul şi dorinţa de zi liberă, de absenţă de la locul de muncă.
Pentru mine, ziua asta e una ca toate celelalte. E primul an în care am zi liberă pentru că aşa decide compania la care lucrez. Anii trecuţi, ziua asta era, de obicei, pentru că eu aşa alegeam, una de muncă pentru mine şi de pauză pentru angajaţii mei.
Nebunia de 1 mai a sudului de ţară e mersul la mare. Ruperea zăgazurilor vremii reci şi întâmpinarea verii, unde altundeva decât pe plajă? Şi bănuiesc că treaba asta chiar are un farmec aparte pentru cei ce aleg să petreacă aşa. Pentru noi, cei din părţile mai de nord, şi, poate, mai reci, ale ţării, care o fi nebunia? Bine, înafară de cea de mers la picnic, pe margine de lacuri, râuri şi pârâuri sau păduri din împrejurimi? Avem şi noi o nebunie de-asta generală? Că, dacă e, eu una nu o ştiu.
Eu n-am fost niciodată la mare de 1 mai şi cred că sunt slabe şanse să o fac de acum înainte. Hai să zicem că efortul ar fi fost prea mare (pe măsura celor 800 km distanţă) în raport cu ceea ce-ar fi fost de primit. Sau, poate, pur şi simplu, n-a fost să fie. Aşa că, dacă tot e de făcut ceva aparte şi e o zi liberă de muncă, pentru mine rămân locurile de pe aici la îndemână şi asta o să fac şi mâine. O să mă aventurez într-o tură de mers pe munte, un traseu frumos şi un pic mai greu pentru puşti. Şi cred că o să fie tare bine.
Voi, ce aveţi de gând în ziua asta super specială? Eu sper să aveţi parte de o zi aşa cum vă doriţi. Să faceţi ceva ce vă place, îndiferent că e vorba de o aventură deosebită sau doar de un lenevit în casă. Ideea e că, dacă tot e o zi liberă, dacă tot e semn de soare şi căldură, măcar să fie o zi de reală relaxare.
🙂

0

S-ar putea să-ți placă și

7 comments

Ioana K-Man 1 mai 2012 - 04:00

Ah, ce as vrea la munte, mi-e dor de aerul ala curat si de paraurile reci…Nu-mi place la mare de nicio culoare, nu-mi plac nici caldura, nici soarele prea puternic.
De 1 Mai o sa mergem intr-o padurice rara de la marginea orasului meu dunarean si ma voi coace de caldura in ea. A, si voi spera ca nu luam amenda…Distractie placuta!

0
Reply
frmshk 3 mai 2012 - 05:19

Și, cum a fost păduricea?
Am și eu o problemă, în ultima vreme, cu căldura prea mare dar marea îmi place, totuși. Să plutești pe intinsul ăla nesfârșit, să ai deasupra doar cerul albastru și să auzi doar zgomotele mării… hmm, mi-e tare dor. 🙂
Muntele, într-adevăr, are ceva aparte.
Zi frumoasă să ai!

0
Reply
Intuneric 1 mai 2012 - 04:35

Eu n-am fost niciodata de 1 Mai la mare si sunt mai mult decat convins ca nici n-o sa ma duc vreodata. Marea noastra a devenit mult prea dezagreabila ca sa ma mai atraga, iar marea altora merita mai mult de 1-2 zile pe fuga.

0
Reply
frmshk 3 mai 2012 - 05:25

Ok, sunt de acord cu tine dar nu total. Alții, pe de alte meleaguri, știu să ofere lucrurile altfel deși n-au mai mult decât avem noi. Asta e. Nu e ca și cum are vreun rost vreo dezbatere pe tema asta. Dar eu vreau să cred că nu e totul chiar dezagreabil la noi, chiar și la mare…

0
Reply
Vis De Toamna 1 mai 2012 - 12:31

Noi stam in casa, oricum e inchis peste tot. Poate iesim cu bicicletele mai tarziu, daca nu se pune ploaia :D.

0
Reply
frmshk 3 mai 2012 - 05:26

Ei, și o plimbare în doi, prin ploaie… 🙂 Nu vorbim de ploi torențiale, da?

0
Reply
Roscata 3 mai 2012 - 07:24

Eu racesc foarte repede. Uite, ieri am iesit sa ne plimbam putin. Eu facusem baie pe cap dimineata, iar la 7seara am iesit afara si am racit cobza :(.

0
Reply

Lasă un comentariu