Vă prezint The Joy of Life!

by loredana
0 comment

Cu un ghem de emoție în stomac și un tremurat care îmi trece din suflet în degetele nesigure pe tastatură, vă prezint:

 THE JOY OF LIFE

O poveste – bucurie – mulțumire – recunoștință – drag – zbor – viață.

Un planner. O agendă. Un set de cărți poștale.

UN ÎNTREG.

Am creat în această colecție o metaforă a bucuriei vieții, transpusă în ilustrații în acuarelă care îmbină armonios lumea acestor blânzi uriași ai aerului – baloanele cu aer cald cu uimirea și bucuria în fața frumosului complex și perfect pe care natura ni-l oferă. 

Bucuria aceasta nu e doar pentru cei îndrăgostiți de zbor, cum sunt eu, ci pentru toți. Pentru toți cei cărora le freamătă viața în suflete. Cei care au ochii larg deschiși spre frumosul din lume. Și pentru cei care au nevoie de o mână de ajutor ca să vadă mai plin de culoare în jurul lor. 

Cum s-a creionat povestea… 

Am știut că îmi doresc o colecție care să exprime esența a ceea ce simt că ne unește pe toți, a ceea ce avem cu toții nevoie. Să ne umplem sufletele de bucuria și frumosul vieții, să simțim viul din noi, să avem speranță și încredere în viitor, în orice ne dă sens. Și să fie, desigur, în strânsă legătură cu baloanele cu aer cald pe care le iubesc atât de mult și definesc drumul pe care merg acum în viață.

Căutând un ilustrator, am cunoscut-o pe Eliza. M-a cucerit stilul ei fermecător și grația pe care o simțeam în lucrările ei, finețea și o anumită candoare. De la prima schiță pe care a făcut-o, am decis că nu voi impune ca detaliile să fie într-un fel anume și voi lăsa creativitatea și stilul ei să se exprime, să spună într-un fel care i se potrivește povestea din mintea și sufletul meu.

Am făcut împreună o călătorie absolut fabuloasă în care rând pe rând baloanele cu aer cald au devenit vestitori ai frumosului din natură, a bucuriei vieții. Fiecare lună a anului și-a găsit locul într-o curgere firească a poveștii, în ciclul integral al naturii, între viață și moarte, de la ianuarie cel înghețat, la august în plină arșiță și la decembrie în straie de sărbătoare, de la balonul pregătit la sol, la gonflarea și ridicarea lui, apoi zborul și bucuria plutirii, magia. 

Ilustrațiile realizate cu talent și mai ales cu multă emoție de Eliza urmăresc fermecător acest curs al naturii. Metaforic vorbind, nacela balonului reprezintă legătura cu pământul mamă, rădăcinile din care ni se dă viață, iar anvelopa este expresia vieții în diferite ipostaze, explozia, înflorirea, belșugul. 

Tare sunt recunoscătoare și am inima plină de bucurie pentru ce am reușit să facem. 

The Joy of Life este o colecție de planner, agendă și cărți poștale. Deocamdată.

Un planner integral color cu dimensiune generoasă de 19,5 cm x 23,5 cm la exterior, cu spiră metalică verde sau bronz, cu 12 ilustrații cartonate, câte una pentru fiecare lună, ca separatoare, cu multe inserturi utile, cu calendare, plannere pentru fiecare lună, cu informații multe, dar și cu pagini generoase pentru însemnări, pentru planuri, pentru liste de lucruri de făcut. Cu buzunar pe coperta interioară spate, gândit ca un obiect de lucru, eficient și fermecător în care fiecare pagină să fie o bucurie.

O agendă integral color elegantă și rafinată, finisată prin coasere, cu cotor rotunjit, pentru cei ce iubesc stilul clasic și dimensiunile mai reduse, sora mai mică a plannerului, cu dimensiune de 15 cm x 20 cm, cu 216 pagini zilnice, tot plină de informații și inserturi utile, ilustrații, citate și pagini speciale. Are același conținut ca și plannerul, în proporție de 90%, fiind diferită prin stilul de finisare (e cusută, nu are spirală) și dimensiune și alte câteva mici detalii de interior. Agenda e încă în tipar, va fi gata zilele următoare.

Un set de 13 cărți poștale, cu toate ilustrațiile realizate pentru această colecție de către Eliza. Ilustrația de pe copertă, câte o ilustrație specifică fiecărei luni a anului și ilustrația de bază, balonul cu aer cald care se regăsește pe toate paginile zilnice ale colecției.

Toate sunt făcute cu mare atenție la calitate. Copertă cașerată din carton crem texturat, cu aer clasic și rafinat în total acord cu baloanele cu aer cald, această categorie old school a aparatelor de zbor. Pe hârtie reciclată cu acreditare FSC, am vrut neapărat să exprimăm și în felul acesta respectul pentru mediul înconjurător și folosirea conștientă a resurselor. Cu tipar realizat impecabil de Tipografia Aska Grafika.

Am ales să dedic această colecție unei femei speciale și toate citatele regăsite în interior îi aparțin ei. 

Amelia Earhart. Un omagiu pentru curajul ei, pentru modul aparte în care a ales să își trăiască viața într-o perioadă atât de diferită de ceea ce trăim azi. Fără să fiu o feministă înrăită – cred sincer că femeile și bărbații au fiecare locul lor și ne-ar fi mult mai bine dacă am putea să ni le asumăm – însă în vremuri diferite, acum 100 de ani, să ai curaj să alegi era un act de curaj. Amelia a fost aviatoare, îndrăgostită de zbor și de viață și de frumos, o femeie care a inspirat generații de femei să facă lucruri care n-au mai fost făcute de femei înaintea ei. 

Toate obiectele din colecție pot fi comandate printr-un mesaj direct, fie pe FB – Prăvălie de Bucurie, Instagram – People Love Ballooning sau email – pravalie@pravaliedebucurie.ro. Curând voi avea și o Prăvălie online proprie, site-ul e acum în lucru.

Plannerul costă 148 lei și acum vine cu un preț promoțional de 118 lei, că-mi doresc mult să împărtășesc această bucurie în preajma sărbătorilor din acest an atât de aparte. Fiecare planner e la pachet cu un set întreg de cărți poștale. Și împachetat tip cadou, să poată fi dăruit direct celor dragi.

Agenda costă 128 lei și acum prețul ei promoțional este de 98 lei. Și ea se livrează împreună cu setul de cărți poștale. Acestea pot fi comandate și separat și costă 38 lei setul de 14 cărți poștale.

Vă mulțumesc. Cu sufletul și cu mintea mea, vă mulțumesc. Și haideți de luați bucurie!

Concept: Loredana Hurley; Ilustrații și grafică: Eliza Pușcașu; Tipar: Aska Grafika; Fotografii: Diana Cherecheș.

1+

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un comentariu