Unde să stai în Maramureș (2)

by loredana
1 comment

Maramu’ Lakeside, Țara Lăpușului, Maramureș

Țara Lăpușului e fermecătoare. Cu portul tradițional specific, cu obiceiuri și tradiții specifice, cu peisaje frumoase tare, cu oameni (mai) senini și (mai) în acord cu legile naturii, Țara Lăpușului e parte din județul Maramureș, însă o zonă foarte diferită de Țara Maramureșului, regiunea istorică a județului.

Da, noi ne-am legat sufletește de Țara Lăpușului de o vreme deja. Am făcut câteva proiecte acolo în ultimii ani și e locul unde se desfășoară festivalul nostru, Maramureș Balloon Fiesta. Așa că mă bucur să scriu despre un loc de cazare frumos pe care-l pot recomanda cu încredere pentru când călătoriți în Maramureș. Sau pentru când aveți un eveniment de organizat.

Poveștile de familie sunt cele care dau farmec unui loc.

Ane și Marta sunt fiicele domnului Eugen care a muncit timp de 25 de ani la construirea unui concept ospitalier și care se ocupă, împreună cu soții lor, de continuitatea acestei povești. În mijlocul naturii, în imediata apropiere a orașului Tg. Lăpuș și totuși departe de aglomerația urbană și de șosea, la margine de pădure, într-un loc absolut minunat, unde liniștea e ceva ce îți atrage imediat atenția, e complexul Maramu’ Lakeside.

Oferă servicii de cazare în cele 10 camere și posibilitate de organizare evenimente mici și medii afară, pe pajiștea frumos amenajată și în sala de evenimente cochetă. Atenția la detalii și modul în care se simte amprenta personală a oamenilor fac ca locul să fie unul cu farmec și poveste. De exemplu, Ane a cusut perdelele și fețele de masă și a creat manual toate obiectele de iluminat din sală. Tot ea a proiectat și locul de joacă și zonele de relaxare din curtea complexului, făcând ca spațiul să fie unul foarte potrivit pentru familiile cu copii.

Conceptul locului e unul sănătos și de calitate și e exact ceea ce apreciem și ne dorim să promovăm. Ei încearcă să ofere oamenilor experiențe autentice, prin gastronomie locală, cu ingrediente sănătoase. Ionuț, soțul Anei, este din Rohia, satul unde se găsește Mănăstirea Rohia, locul unde s-a retras și călugărit Nicolae Steinhardt. Părintii lui Ionuț, familia Gherman, au, de generații, vâltoare, pălincie și până nu demult, moara satului. Maramu’ Lakeside folosește produsele familiei, perfect ecologice. Au un cal, nu un tractor și ară cu plugul tras de cal, nu folosesc ierbicide. Hrănesc porcii cu porumb și cu lapte de la vacile lor, fac vin și pălincă de casă, siropuri și dulcețuri. Cumpără miere direct de la apicultori din zonă, la fel și brânzeturile de capră și de oaie. Ca într-o gospodărie cu rost, munca este enormă și se regăsește în gustul mâncării, în ospitalitate și-n strălucirea din ochii oamenilor. 

Ne bucurăm să vă cunoaștem. În foto, Ane, una dintre surori împreună cu Titus, fiul ei, și Ionuț, soțul ei.

*********

Articolul acesta face parte din proiectul Maramureș Ballooning (ne găsiți pe grupul de pe FB) prin care vrem să venim în sprijinul celor care ne scriu zilnic și ne roagă să-i ajutăm cu recomandări despre Maramureș: unde să stea, ce să viziteze, pe cine să întâlnească, etc. Așa facem, vă recomandăm ceea ce știm și apreciem și noi.

Maramureș Ballooning. Despre lumea zborurilor cu baloanele cu aer cald. Și despre Maramureșul autentic, al oamenilor faini și al locurilor fermecătoare.

15+

S-ar putea să-ți placă și

1 comment

Smaranda 25 august 2020 - 17:30

Frumoasa zona, faini oameni. Mereu vrei sa te intorci.

0
Reply

Lasă un comentariu