8 ani de SkirtBike Baia Mare

by loredana
0 comment

… și mergem mai departe!

Azi, 5 iulie 2020, trebuia să pedalăm împreună la SkirtBike Baia Mare, ediția cu numărul 9.

Pandemia de Covid19 ne-a forțat să amânăm #ziuabiciclistelor în Baia Mare și gândul nostru este acum pentru început de toamnă, în septembrie, sperăm că atunci lucrurile o să fie un pic diferite, într-un sens bun, să ne putem bucura împreună de cei cinci, șase kilometri pe care-i parcurgem împreună, sute de bicicliști pe străzile din Baia Mare, de activitățile pentru copii, de tombolă, de muzică, de obiectele frumos create de artiști, de voie bună. De #împreună, cel mai mult.

Timp de 8 ani, luna iunie a însemnat pentru noi alergătură multă, să punem împreună piesele acestui puzzle, evenimentul biciclistelor din Baia Mare. Sute de persoane, bicicliste și bicicliști de toate vârstele, într-o zi de vară, într-un loc frumos din orașul nostru.

Un eveniment făcut de o mână de oameni, pornind în fiecare an de la buget zero, cu implicarea locală, oameni frumoși. O zi a biciclistelor pentru care se pune mână de la mână, oameni faini care dau din timpul lor, din energia lor, voluntar, pentru ca lucrurile să se desfășoare frumos, câteva companii care ne vin în sprijin, ajutându-ne să putem pune cap la cap logistica evenimentului, să putem oferi participantelor o experiență complexă, să avem premii faine și activități diverse.

În fiecare an, tot drumul parcurs pentru SkirtBike Baia Mare e unul provocator, dar și satisfăcător. E cu efort și cu bucurie multă. E cu sens. 

Pentru noi toți, există un moment magic la SkirtBike. Sigur, pe lângă multe, foarte multe momente frumoase, există un moment special, magic, în fiecare an, la fiecare ediție. 

Când coloana de sute de bicicliste și bicicliști parcurge străzile orașului, vibrând pe aceleași tonuri, sute de oameni bucurându-se împreună, biciclete multe, de toate felurile, oameni mulți, de toate felurile… e ceva magic.

E o energie atât de frumoasă acolo, e o emoție fermecătoare și o bucurie simplă și autentică. Tare sunt recunoscătoare să fiu în fruntea acestei coloane în fiecare an. Acolo, copleșită de drag și de recunoștință, în muzica claxoanelor și-a râsetelor.

SkirtBike Baia Mare e o întâlnire de drag.  E un eveniment – timp petrecut afară, în comunitate, pentru a încuraja mersul pe bicicletă, pentru a ieși din cotidian, pentru a socializa, a ne întâlni cu oameni faini, pentru a arăta că puterea lui #împreună contează. Nu schimbăm fundamental lumea, nu croim mentalități noi… dar ne bucurăm să facem împreună ceva frumos, sănătos, dătător de bucurie și de energie.

De aceea iubim evenimentul acesta. De aceea mergem mai departe.

Să fiți sănătoși, să ne vedem cu bine.

Am selectat câteva fotografii. Câte una pentru fiecare an. Vă mulțumim. 

2+

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un comentariu