Vacanța mare. În imagini.

by loredana
0 comment

E toamnă deja de ceva vreme și încă n-am pus în ordine fotografiile din vacanța de vară. Ahh, când a fost vară? Când a fost Croația?  Cea mai simplă cale de-a spune povestea călătoriei noastre de două săptămâni cu mașina printr-o bucățică de Europa e să mă folosesc de fotografii, câteva dintre ele. Să ne păstreze amintirile vii. Și dorul de călătorie și mai viu…

vacanta mare (2)Vacanța a început cu o zi la Balaton și de-acolo aceasta e fotografia mea preferată. Apa, cerul, rațele, ambarcațiunile și oamenii cu biciclete.

vacanta mare (1)… și-am călătorit în formație completă! Am avut cu noi mai multe jucării decât îmbrăcăminte. Ce să mai zic de farduri, sau de-astea, femeiești?

vacanta mare (3)O noapte ne-am petrecut-o într-un camping uriaș care se întindea pe câteva mici dealuri, în pădure. Nu am văzut niciodată atât de multe rulote.

vacanta mare (4)Ziua petrecută la Plitvice… memorabilă. Sub auspiciile celor mai frumoase culori ale naturii. Un loc care trebuie văzut. Și trăit.

vacanta mare (5)La Medvenika, într-o dimineață albastră ne-am întâlnit cu marea. Două puncte mici suntem și noi acolo, pe podul uriaș, loc preferat pentru sporturi extreme, bungee jumping.

vacanta mare (6)Câteva zile au fost în ritm lent, la malul mării. Numai bune.

vacanta mare (7)22 august, ziua Puștiului, a fost una tare dulce. Și la propriu, și la figurat. Minune copilul ăsta.

vacanta mare (8)Zadar, orașul soarelui, o bijuterie arhitecturală. Un oraș al noului îmbinat frumos cu vechiul. În articolul de pe dli.ro sunt mai multe fotografii care vorbesc frumos despre acest oraș vechi foarte bine conservat.

vacanta mare (9)Nin, un mic sat pescăresc cu o cetate veche și o plajă cu nisip fin-fin, copil fericit și mamă relaxată. O zi bună și senină, chiar dacă a început și s-a încheiat cu aceeași problemă, descărcarea totală a bateriei de la mașină. Aventură, nu glumă.

vacanta mare (10)Popas pe drumul către partea de nord a Croației. Cu peisaje care ne-au oprit din drum de multe ori.

vacanta mare (11)O seară frumoasă într-un loc frumos, Senj. E cam mare de-acum și tare sunt rare momentele în care mă lasă să-l iau în brațe. Așa că, profit.

vacanta mare (12)Același loc minunat în care te simți rupt de cotidian și ajuns pe târâmul liniștii și al frumuseții. Tare mi-a ajuns la suflet satul acesta și greu am plecat de acolo.

vacanta mare (13)Alt popas în drumul nostru. Nicicând nu mi-a părut apa de-o culoare mai frumoasă. Perfectă.

vacanta mare (14)O plajă a unui mic sat, destul de greu accesibilă și cu atât mai fermecătoare. Mică, cochetă, intimă, cu un peisaj minunat, cu apă limpede și plajă, desigur, cu pietre. Ceea ce nu ne-a deranjat deloc. Dimpotrivă, Puștiul a votat pentru plajele cu pietre, în defavoarea celor cu nisip.

vacanta mare (15)Bakar, un alt loc extrem de frumos. Mic, pierdut în timp, cocoțat pe un deal, colorat și senin. Superb.

vacanta mare (16)Finalul călătoriei noastre pe coasta Adriaticii ne-a dus și la Opatija, acea stațiune opulentă a Croației. Frumos, n-am ce zice, de văzut și mers mai departe.

vacanta mare (17)Croația e minunată și în partea continentală. Aici am făcut un mic popas în apropierea lacului Lovke, pe drumul spre Zagreb.

vacanta mare (18)Zagrebul văzut de pe bicicletă a avut un farmec aparte, așa e, dar capitala Croației m-a surprins extrem de plăcut oricum.

vacanta mare (19)Și pentru Puști, să pedaleze bicicleta lui de-acasă, Happy, a fost o bucurie. Și-o provocare…

vacanta mare (20)Tot cu o vizită la Balaton, pe seară, după o furtună zdravănă, ne-am și încheiat călătoria. De-acolo drumul a dus întins către Satu Mare, la bunici, și-apoi către Baia Mare, punct final al unei vacanțe foarte reușită. Și de început, desigur, pentru altă călătorie…

Pe situl de călătorii DLI.ro unde scriu articole despre locurile în care-am fost, am scris și despre experiența croată din acest an. Găsiți acolo articole despre locuri care mi-au spus câte ceva, care-au lăsat ceva în urmă, cu fotografii și impresii personale. 🙂

0

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un comentariu