De făcut. Într-o viaţă. Asta. (1)

by loredana
21 comments

Îmi fac planuri dar planurile mele nu-s, de obicei, pe timp îndelungat. Poate pentru că-mi dau seama că planurile nu-s bătute în cuie şi se pot uşor modifica pe parcurs, deci nu-şi prea au rostul.
Îmi doresc lucruri dar dorinţele mele legate de lucruri sunt ori atât de neînsemnate încât nu merită menţionate ori de-o amploare atât de mare încât nu îndrăznesc să le asez în cuvinte.
Însă, de-o vreme, mi-am propus să fac o listă. Cu lucruri mici, cu lucruri mai mari, nu contează. Să fie cu chestii pe care le doresc împlinite. Trăite. Simţite. Sau obţinute. Într-o viaţă. În viaţa asta.
O să bifez pe listă asta lucruri pe care mi le doresc. Şi o să mă străduiesc să le realizez. Poate aşa mă voi simţi mai motivată.
Şi-n paralel, pe-o altă listă, voi bifa lucrurile pe care le-am dorit şi s-au realizat. Poate asta mă îmi va aduce aminte că pot obţine ce îmi doresc.
Voi aveţi asemenea liste? Vi se par utile?
Deci:
Îmi doresc un tatuaj. Unul mic, cu o semnificaţie destul de superficială. Nu ştiu exact de ce-l vreau şi nici dacă o să-mi placă când o să-l am însă ştiu că mi-l doresc de ceva ani. Şi ştiu şi că o să vină vremea lui. Poate o să fiu o bunicuţă care intră prima oară într-un salon de tatuaje. 🙂
Îmi doresc o călătorie pe mare. Nu neapărat o croazieră. Vreau câteva zile departe de orice urmă de pământ, să fiu înconjurată doar de apă şi de cer. Să adorm sub cerul plin de stele şi să mă trezesc legănată de valuri şi mângâiată de soare. Şi să simt viaţa pe mare aşa cum o simt oamenii care trăiesc făcând asta. Ştiu că, şi pentru asta, o să vină momentul potrivit.

0

S-ar putea să-ți placă și

21 comments

Drugwash 9 noiembrie 2011 - 17:42

Îmi doresc o altă lume, complet diferită de cea actuală. În cea de acum, nu-mi mai doresc, de mult, nimic.
Sorry for raining on your parade…

0
Reply
Ana Ayana 9 noiembrie 2011 - 20:31

Un alt glob pământesc? 😛

0
Reply
Drugwash 9 noiembrie 2011 - 21:20

Neah, planeta noastră e minunată. Păcat că-i populată de cine nu trebuie, pe alocuri…

0
Reply
Cristian 10 noiembrie 2011 - 11:39

… o pisica scumpa-scumpa, care nu lasa par peste tot si nu-si baga botu la cratita cu mancare? 😀

0
Reply
Ana Ayana 11 noiembrie 2011 - 14:12

De parcă alți oameni sunt vinovați pentru problemele noastre! Fiecare om este capabil să schimbe ceva dacă nu-i convine.

0
Reply
Drugwash 11 noiembrie 2011 - 17:09

Tu ori eşti idealistă, ori naivă, ori spărgătoare de grevă. 🙂
Păi „criza” asta mondială din cauza căreia suferim toţi, am creat-o eu?! Ai creat-o tu, cumva?! Sau poate domnişoara pe terenul căreia ne aflăm?!
Sînt eu vinovat că acum o lună pîinea avea 350g iar acum are 300g la acelaşi preţ?! Am crescut eu preţul la carburanţi, la gaze, la energie electrică?! Am distrus eu stratul de ozon şi pădurile lumii?!
Nu mă poţi scoate pe mine vinovat nici măcar pentru a fi tăcut aşa cum fac majoritatea. Dar „organismul” ăsta nenorocit care – în loc să ne facă viaţa mai bună sau măcar s-o păstreze într-o „zonă” decentă – ne stoarce de vlagă şi ne calcă pe cap, e precum balaurul din poveste care, dacă-i tai un cap, îi cresc două la loc; cum te lupţi cu aşa ceva, cînd toate legile sînt de partea lui?!
Dar deja deviem de la subiect.

0
Reply
frmshk 10 noiembrie 2011 - 09:31

Sunt lucruri pe care trebuie sa le acceptam asa cum sunt. Pentru ca nu depinde de noi sa schimbam ceva. Insa, in ceea ce priveste faptul ca ai dorinte sau nu… se poate ca un om sa nu doreasca nimic?

0
Reply
Drugwash 10 noiembrie 2011 - 14:10

Lucrurile mărunte sînt legate de cele mai puţin mărunte, care la rîndul lor sînt legate de lucruri „grele” la care omul de rînd n-are acces. „Tragi de-un capăt de aţă şi-ţi cade-n cap tot Universul”
Ca să-mi doresc un lucru mărunt, ar trebui să am posibilitatea să-l îndeplinesc, iar de cele mai multe ori (ca să nu zic „întotdeauna”), chestiile „grele” nu-mi permit. Şi nici nu pot eu, un „nimeni”, să le schimb pe acelea de unul singur. Aşa că n-ar fi aiurea să-mi doresc ceea ce ştiu că nu pot avea?

0
Reply
frmshk 10 noiembrie 2011 - 14:19

Si atunci, iti doresti doar lucruri pe care le poti avea sau… pentru ca le poti avea, nu le mai doresti? 🙂

0
Reply
Drugwash 10 noiembrie 2011 - 15:45

Aici ar mai fi de dezbătut o nuanţă care are suficient de multă importanţă: cam cît timp poate un om aştepta îndeplinirea unei dorinţe? Întrebare ajutătoare: dacă durează prea mult, mai are vreo importanţă dacă se îndeplineşte sau nu vreodată?
După cum îi spuneam şi Anei, pe la ea pe „acasă”, copil fiind mi-am tot dorit un trenuleţ electric, care dorinţă a rămas. Dar dacă acum – cînd am prea multe fire albe în păr ca să fie o coincidenţă – aş primi cadou unul, crezi că aş mai sări în sus de bucurie cu acea fervoare proprie inocenţei copilăriei? Dimpotrivă, mi s-ar părea ridicol, sau cel puţin inutil.
Aşa că dincolo de „a-ţi dori”, mai contează şi planul temporal în care s-ar putea îndeplini acea dorinţă, pentru a fi viabilă. Sună cam tehnico-filozofic, dar în fond nu e altceva decît un alt fel de a spune: „fiecare lucru la vremea lui”…

0
Reply
INTJ 9 noiembrie 2011 - 19:23

n-am lista si nici ceas la/pe mana …

0
Reply
frmshk 10 noiembrie 2011 - 09:29

Nici nu trebuie sa fim toti la fel. Nu?

0
Reply
INTJ 10 noiembrie 2011 - 16:54

logic! eu ziceam de mine, altii sunt si fac cum vor ei.

0
Reply
old an 9 noiembrie 2011 - 20:00

Completez una din liste, care o fi:
„sa nu aiba timp sa citeasca astia cat postez eu”
Done!

0
Reply
frmshk 10 noiembrie 2011 - 09:28

Lista e a mea asa ca doar eu o pot completa. In plus, oricum n-am inteles ce vroiai sa spui… te deranjeaza ceva?

0
Reply
Ana Ayana 9 noiembrie 2011 - 20:29

Listele mele se derulează în minte. Câteodată îmi notez numai lucrurile mai mici, pentru că le uit. Și observ că le îndeplinesc mai repede așa 🙂

0
Reply
frmshk 10 noiembrie 2011 - 09:29

Pana la urma, asta e si scopul, nu? Sa fie indeplinite…

0
Reply
Colţul cu vechituri – 2 « Colţu' cu muzică 10 noiembrie 2011 - 12:47

[…] o porţie de vechituri îi invit şi pe geanina, melly, rokssana, cella, peter, zinnaida, loredana, alex, tiberiu, phozone, androxa, vizualw, psi-words, freestyler, digodana, gabriela, diverse, […]

0
Reply
John Constantine 10 noiembrie 2011 - 20:53

poate te face un pirat 😛 arrrr

0
Reply
ella 11 noiembrie 2011 - 22:48

M-ai convins, Vreau si eu lista!!!

0
Reply
ovi 13 noiembrie 2011 - 05:57

sigur.. o lista de genul asta este benefica…
niciodata nu as trece pe lista mea tatuajele… nu-mi plac si nu le vad rostul…
sorry…
mai bine calatoria pe mare… merg si eu…

0
Reply

Lasă un comentariu