Kids for Kids – #bucurieîmpreună

by loredana
0 comment

Vreau să vă povestesc despre ce a însemnat proiectul Kids for Kids în luna decembrie 2019, cum s-a realizat această #bucurieîmpreună, un scurt bilanț al proiectului.

Inițial am vrut să încălțăm câțiva copii. De aici, din zonă, din satele din Maramureș, ne-am gândit la copii care sunt în familii, copii cărora nevoia cea mai importantă, cea de familie, de afecțiune, de dragoste, le este măcar parțial acoperită și noi am putea să îi ajutăm să treacă fizic iarna mai ușor și să le oferim încălțăminte nouă, bună, călduroasă.

Aveam în plan la început 50 de copii. 50 de copii cărora oameni buni care doresc să se implice să le cumpere o pereche de încălțări de iarnă. Pe lângă încălțări am propus un pachet care să conțină 2 perechi de șosete, 1 carte și ceva dulce. Pentru mame, ca să le facem și lor o mică bucurie, ne-am gândit să le ducem mănuși și ceva dulce. Oricine se implica în proiect putea să aleagă dacă să cumpere doar încălțăminte sau și pachet pentru copil și pentru mamă. Am făcut un grup închis pe facebook unde am comunicat pas cu pas despre proiect.

Am reușit să pregătim 109 pachete pentru 109 copii din patru sate – Rogoz, Lăpuș, Băiuț și Strâmbu Băiuț.

Copiii beneficiari au fost identificați cu ajutorul directorilor de școli și a profesorilor din aceste localități. Am primit numele lor și numărul la încălțăminte, vârsta. Am pregătit pachete personalizate, etichetate cu numele fiecărui copil. Le-am livrat pe toate în ziua de vineri, 20 decembrie. Copii ne-au așteptat la școlile din Rogoz și Lăpuș, la Băiuț și Strâmbu Băiuț pachetele au fost duse direct acasă la familii. Cadourile au fost primite de către copii exact așa cum au fost pregătite, cu emoție și bucurie multă. Fotografii le-am făcut puține copiilor, am preferat să-i lăsăm să se bucure nestingheriți de pachetele primite, să-i ferim de sentimentele de jenă inevitabile. Câteva poze de la livrarea pachetelor sunt în grupul Kids for Kids.

Această frumoasă #bucurieîmpreună a fost posibilă doar fix așa, împreună:

Fiecare dintre cei care-au ales copii de pe listă și-au pregătit încălțăminte și celelalte lucruri. 91 de persoane. Au căutat, au personalizat cadoul, s-au străduit, efortul a fost nu doar unul financiar, niște bani oferiți pentru un proiect, ci implicarea directă, participare la atelier de împachetat, etc. Oameni din Baia Mare, dar și din țară, din București, Galați sau chiar de peste hotare, din Germania, de exemplu. Frumos, tare frumos, vă mulțumesc mult fiecăruia.

Asociația RES Q și FONTI EUROPE LDC ne-au sponsorizat, niște bani care ne-au permis să completăm pachetele, ca toate să aibă și șosete și dulciuri pentru copii, și mănuși și ceva dulce pentru mame.

Rbs Service a pregătit pentru toți cei 109 copii câte un pachet cu instrumente de scris și rechizite.

Cartemma, editura de cărți pentru copii ne-a ajutat și a completat o parte din pachetele copiilor cu cărți absolut minunate.

Inside Media ne-a făcut felicitări de Crăciun personalizate cu Kids for Kids pentru toți copiii.

Printmasters ne-a ajutat cu sacoșe de pânză personalizate cu Kids for Kids și am putut astfel să pregătim pachetele pentru copii frumos ambalate.

Asociația Nod, în cadrul Târgului Darurilor de Crăciun a fost gazda Atelierului de împachetat cadouri și bucurie și sprijin pe tot parcursul proiectului.

Maximstudio ne-a oferit dubița cu care am putut să transportăm toate pachetele către copii într-o singură zi.

Zoli, graficianul nostru care ne-a făcut afișul și identitatea vizuală frumoasă a proiectului.

Diana noastră care ne-a făcut fotografii minunate. Marc, Kinga, Ramona, Nicoleta, voluntarele de la Team for Youth, Daniel, Peter și toți cei care v-ați implicat în acest proiect.

Mulțumesc. E tare frumos ce am reușit să facem. M-a uimit și m-a bucurat enorm de mult implicarea fiecăruia dintre voi, modul în care v-ați strâns cu toții în jurul acestui proiect, ca să facem asta împreună. Am admirație și respect pentru fiecare dintre voi. Vă mulțumesc mult, în numele fiecărui copil care are în această iarnă picioarele ferite de frig.

Să mai facem.

Foto: Diana Cherecheș

3+

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un comentariu