La mulți ani, copil vis!

by sandu
2 comments

Azi e ziua ta, #domnișoarădragon. Ai împlinit 1 an.

În 28 august, anul trecut, dimineața la ora 9 și 45 minute, ai venit pe lume. Ce drum prin cea mai cruntă durere a trebuit să parcurg în acea dimineață. Ce multă spaimă am simțit încă de cu o noapte înainte. Ce copleșitoare senzație de ușurare am trăit după aceea. Ce emoție și teamă pentru tot ce știam că urmează, legat de alăptare, de primele noastre zile împreună… O să-ți povestesc cândva, probabil, când ai să fii și tu pe drumul devenirii tale ca mamă.

Zilele acestea mi-a venit un gând. Că tu ești copilul vis.

Te-am visat de sute de ori în toată viața mea. M-am visat născându-te, dorindu-te, căutându-te, te-am visat în feluri diferite și totuși, mereu același fel. Fetița cu ochi de cer, cu zâmbet bucurie, cu voință de războinic, fetița mea perfectă, puternică și bună. Am crezut și am simțit mereu că trebuie ca viața să-mi aducă o fetiță. Că nu pot să fiu altceva decât mama unei fetițe. Pe care o voi învăța, desigur, să fie tot ceea ce n-am fost eu. Să îndrăznească, să viseze, să lupte, să spere, să fie iubită.

În urmă cu 11 ani, când am devenit mamă prima oară și viața mi-a pus în brațe un băiețel, un boț de om frumos, perfect, mi-a fost greu. Mi-am zis că asta-i lecția pentru mine, să învăț să fiu mama unui băiat și cred că am înțeles asta, deși încă învăț și acum să fiu mamă. Și pentru fratele tău, și pentru tine.

Ceea ce am înțeles după ce am născut pe Marc, a fost faptul că eu nu voi trăi vreodată prin el, copilul meu, că el n-a venit pe lume să-mi împlinească mie cele netrăite la timp, că nu-i rostul lui să umple golurile mele, că ni s-a dat un drum împreună și el e el, eu sunt eu, datoare să-i netezesc drumul, al lui, diferit de al meu, fără să cer sau să aștept ca el să vindece răni sau să dea sens vieții mele. Și sunt recunoscătoare că înțeleg și simt așa, că mi-am dat seama că viața știe mai bine ce am eu nevoie, decât știu sau cred eu că știu.

Tu, fetiță, ai venit după 10 ani. Ai venit nu pentru că eu îmi doream cu disperare o fetiță, nu pentru că eu ceream să fii, trecuse deja vremea asta, ci pentru că a venit timpul tău. Copilul vis să devină realitate. Și realitatea este cu mult, mult peste orice vis. Ești un pui de om aprig și curajos, o #domnișoarădragon războinică și neînfricată, mică, firavă și totuși atât de aspră. N-am văzut niciodată ceva mai frumos. N-am simțit niciodată un miros mai frumos decât mirosul tău de copil pur și candid. N-am trăit atât de multă uimire niciodată, cum trăiesc de un an, de când ești cu noi.

E un singurul lucru la care mă gândesc azi, de ziua ta, că îmi doresc pentru tine. Unul singur. Îmi doresc pentru tine doar să fiu eu bine. Cu mine însămi, mai ales, și cu cei din jur. Să fiu eu bine, ca să poți să fii și tu bine. Ești bucățică din carnea și din sufletul meu și nevoia ta de mine este ca nevoia de aer. Zi și noapte cordonul ombilical dintre noi, chiar dacă fizic nu mai există, îl simt, e acolo, e în fiecare scâncet din noapte, când mă cauți și mă vrei aproape, e în fiecare supt al sânului, când te hrănești, te alinți, te împaci, e în pumnișorii tăi care se agață strâns de mine de fiecare dată când ceva te supără sau te sperie, e în ochii tăi și în râsul tău când mă privești. Și știu, știu bine că tot ceea ce ai nevoie, de fapt, e ca eu să fiu bine cu mine, ca să pot să fiu ce aveți voi nevoie, tu și fratele tău.

La mulți ani, fetița mea. Îți mulțumesc că ești aici, cu noi!

4+

S-ar putea să-ți placă și

2 comments

Silvia 28 august 2019 - 09:38

La mulți ani Domnișoara Dragon! Să fii un copil fericit într-o lume, ne dorim cu toții, bună!

0
Reply
Annamaria Bertolutti 28 august 2019 - 10:32

La multi ani copil frumos, vis implinit, sa ai parte de tot ce.i mai bun, mai frumos, pentru tine, pentru fratele tau si pentru parintii tai minunati!!!

0
Reply

Lasă un comentariu