2021. Trebuie și Îmi doresc.

by loredana
1 comment

Poate pare o activitate superficială, dar cred că notarea rezoluțiilor pe hârtie e benefică, utilă. Chiar dacă abandonez planurile imediat după ce le-am notat sau poate reușesc să îndeplinesc doar jumătate sau un sfert dintre ele, înșirarea lor pe hârtie are mult sens. Se clarifică, se transformă din gând în țel, capătă consistență.

Așa că, scriu pentru 2021 și le-am grupat așa, în două categorii. TREBUIE și ÎMI DORESC.

TREBUIE să mă ocup mai mult de sănătate. Știu că funcționăm greșit pe principiul reparăm când se strică, dar încerc să mă mobilizez să acționez pentru a preveni, mai ales că am mici semne de probleme ici colo, chestii de reparat, îngrijit, oferit atenție. La mine personal și la toți ai mei. Acesta e un trebuie care chiar trebuie.

ÎMI DORESC să petrec anul 2021 mai mult afară. După un 2020 trăit în proporție copleșitoare în izolare impusă sau autoimpusă, simt că e timpul să fiu afară. Lucrând de acasă, cu un copil mic agățat de picioare, cu altul făcând școală online, a fost comod și la îndemână să îmi limitez spațiul de desfășurare la casa și curtea proprie. Dar îmi e dor de ture pe munte, de drumeții, de efortul considerabil care-mi obosește crunt corpul și îmi eliberează minunat mintea. Așa că, îmi doresc să fie 2021 un an al cărărilor la înălțime.

TREBUIE să continui să construiesc ceea ce am început de niște ani. Să ducem proiectele noastre mai departe, să găsim soluții să organizăm festivalul de baloane cu aer cald. Să ne adaptăm la ce-o fi să fie, dar fără să mai anulăm o ediție, că tare ne-a fost dureros din toate punctele de vedere. Și în paralel să duc povestea Prăvălie de Bucurie mai departe, să creez colecții cu sens si bucurie, să pun temelia unui brand solid și de calitate.

ÎMI DORESC să citesc. Mai mult decât am putut să o fac în ultimii ani, de când Orla a ocupat cel puțin primele cinci locuri în clasamentul priorităților. Sunt cărți care mă așteaptă de un an deja, sunt cărți care îmi ajung până în străfunduri și am nevoie de asta, să mă afund în alte povești, ca să pot vedea propria mea viață mai clar. Ahh, da, și să scriu mai mult, îmi tot spun asta și tot nu reușesc să bifez ca prioritate.

TREBUIE să mă educ pentru un stil de viață mai curat, minimalist. Îmi propun să urmez regula celor trei R, să refolosesc mai mult, să reduc consumul în toate direcțiile posibile, să reciclez. Facem deja asta într-o anumită măsură, colectăm gunoiul separat, folosim și refolosim tot ce se poate, reduc plasticul în tot ce pot, dar știu că putem și trebuie și mai mult.

ÎMI DORESC să respect tot anul 2021 o provocare pe care mi-o impun singură. Să cumpăr mai puțin. În categoria îmbrăcăminte/încălțăminte/genți și accesorii, anul ăsta vreau să cheltui fix pentru #10obiecte, nimic mai mult. Deja am comandat două obiecte, înainte să mă gândesc la provocarea aceasta așa că, îmi mai rămân opt. Să vedem ce-o să iasă. Știu sigur că am lucruri destule, că nimic nu-mi lipsește musai musai și că de multe ori cumpăr impulsiv una alta, vreau să fac experimentul acesta în 2021.

TREBUIE să găsesc calea spre pace, împăcare, cu mine însămi, cu ceilalți. Duc lupte crunte deja de ani mulți, mă pierd adesea pe cărări întunecate, caut și tot caut, mă zbat și adun frustrări. Lucrez cu mine însămi și știu și sper că pot să rezolv multe probleme emoționale care-mi creează hăuri adânci. Deși e aici la capăt de listă, aceasta e necesitatea cea mai importantă, de podium a acestui an.

Sigur că ÎMI DORESC o vacanță lungă undeva într-un loc retras, pe o plajă poate, cu o pădure aproape, și cu munte dacă se poate, cu oameni puțini și relaxare multă. Nu știu dacă o să fie posibil, dar hai să fie pe listă. Anul trecut am anulat planuri – și bilete – de călătorie în multe locuri unde ne doream și chiar trebuia să ajungem, așa că pentru anul acesta încerc să iau lucrurile pas cu pas și să ne adaptăm așa.

Nici nu știu ce-aș mai pune pe listă. Să fim sănătoși, da, că la cel mai mic semn că nu suntem ok, o boală, ceva, a oricăruia dintre noi, toată lumea e dată peste cap și lucrurile se văd total diferit. În rest, mi-aș dori să am deschidere mai mare către oameni, răbdare mai multă, înțelegere mai multă, să privesc mai senin tot ce vine spre mine, să am curaj să fac lucrurile pe care mi le doresc, dar le tot amân, să găsesc în mine resurse și determinare să înaintez pe niște drumuri. Să primesc cu asumare tot ce mi se dă. Să înțeleg că mi se dă. Să nu iau de-a gata. Uff, deja devine o listă interminabilă.

Hai, să ne fie un an cu bine. Să ne putem bucura, să avem parte de lucruri și experiențe care chiar să ne atingă sufletele.

Să fim bine și să facem bine.

5+

S-ar putea să-ți placă și

1 comment

Madalina 23 ianuarie 2021 - 20:31

Mă regăsesc așa mult în ce scrii. Să avem un an plin de bine! 💕

0
Reply

Lasă un comentariu