La mulți ani, fetiță!

by loredana
0 comment

2 ani, 731 zile și mii de momente pe care le-am trăit în toate felurile posibile din clipa în care Orla, domnișoara noastră dragon, a venit pe lume, într-o dimineață de final de august, la ora 9 și 45. Îmi dorisem să se numească Orla Elena, dar ziua de 28 august, Sf. Maria pe calendarul de stil vechi, când s-a născut, a făcut ca ea să fie Orla Maria.

La mulți ani, fetiță! În mod categoric, tu ne-ai dat viața peste cap într-un fel total neașteptat, ne-ai înmulțit deopotrivă grijile, dar mai ales bucuriile, ne-ai obligat ca de bună voie să ne metamorfozăm în mamă și tată cu ochii mai mereu lipiți de somn, dar cu inimile pline de recunoștință pentru că ești cu noi.

Ai doi ani azi. Domnișoară cu păr ciufulit și unghii mereu murdare de pământ. Fetiță cu ochi senini și râsete care ne gâdilă inimile. Copil năzdrăvan și viteaz, prietenos și vesel. Mereu curios, mereu testând limite, mereu provocând furtuni și adunând curcubeie.

Te iubim cu toate puterile noastre, cu toate slăbiciunile noastre, cu toate neputințele noastre. Te iubim când suntem liniștiți și veseli, te iubim și când scoatem fum pe nări sufocați de nervi și de frustrări. Te iubim cu totul, chiar dacă n-o putem arăta mereu. Te iubim cu încredere și cu speranță, te iubim cu recunoștință și cu teamă. Te iubim cu toată tăria de care inimile noastre sunt în stare.

Ești o bucurie și o lumină. Ne luminezi sufletele și ne ții cu mânuța ta de copil să nu ne rătăcim. Tu ne dai dragoste și te hrănești cu dragoste. Ai atâta bunătate, pe cât ai încăpățânare. Ești blândă și aprigă în același timp. Vrei tot și deodată, fără nici un rest. Cu tine, suntem mereu într-un carusel. Alergăm în toate părțile. Deseori și cu sonorul dat la maxim. Inventăm lumi noi pentru tine. Învățăm iar și iar să facem mai mult și mai bine. Și apoi, când dormi, ne tragem sufletele. Și tot despre tine și despre bucuria pe care ne-o dai vorbim și atunci.

În inima mea cuvântul ”fetiță” are o rezonanță aparte. E ceva prețios. Fermecător. Minunat. Așa, ca tine. Ești o fetiță perfectă. Pentru noi, ești cea mai frumoasă fetiță. Ne dorim să avem zile să te putem crește. Să fim sănătoși să ne putem bucura de bucuria ta. Să ne putem ține cu toții strâns de mână cât ne-o fi dat să ne fie drumul.

La mulți ani, copil bun. La mulți ani, Orla!

Scrisoarea de 1 an. La mulți ani, copil vis.

7+

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un comentariu