Oameni frumoși. Femei frumoase.

by loredana
13 comments

M-am gândit de mult să scriu, din când în când, de ce îmi plac mie oamenii pe care îi citesc. Îmi petrec destul de mult timp în lumea asta virtuală și întâlnesc oameni mulți și diferiți. Și îmi place și sunt oameni pe care îi citesc cu interes, simțind că am ceva de învățat de la ei.
Pentru că tot suntem în luna martie, o lună, clar, învăluită în feminitate, o să scriu azi despre niște femei pe care le admir.
Trei dintre ele.

Toate femeile astea expun pe blog felul lor propriu de a vedea, a înțelege și a trăi viața. Și o fac într-un mod atât de diferit.

Lola. Pe Lola o citesc de destul de multă vreme și, la început, o percepeam doar prin prisma mărgelelor pe care ea le face. Mărgelele cu suflet. Apoi, înțelepciunea și forța interioară care răzbătea dintre rândurile ei m-a făcut să mă întorc mereu în căsuța ei virtuală să văd ce mai face. Pe Lola o admir pentru modul în care știe – și învață, totuși, mereu – să trăiască în armonie cu ea însăși. O admir pentru frumusețea sufletului, pentru echilibrul și pacea ce par să o înconjoare. Mi se pare o femeie frumoasă, puternică și îndrăgostită de viață.

Roșcățica. Nu mai știu când și cum anume am cunoscut-o pe Ana, roșcata care scrie cu o sinceritate debordantă, sinceritate egalată de generozitatea de care dă ea dovadă. Mi se pare că e o femeie cu suflet de copil, o Cenușăreasă care nu s-a înrăit în urma greutăților purtate pe umeri ci, dimpotrivă, reușește să meargă cu seninătate pe drumul ei, bucurându-se de ceea ce îi oferă viața. O Cenușăreasă căreia îi doresc să își păstreze această seninătate a sufletului și să se bucure și să-și trăiască din plin Balul vieții.

Jeanina. Jeanina e pentru mine un model de îndrăzneală. E femeia care a ales să trăiască așa cum își dorește fără să îi fie frică nici de necunoscut – și cât de necunoscut – nici de gura lumii, nici de greutăți. E femeia care a ales să trăiască într-o eternă vară, uitând de iarnă, de zăpadă. E femeia care a hotărât să nască acasă, neasistată – și cât sunt de frumoși amândoi, și ea și micuțul Yago, în poza pe care au făcut-o la doar câteva clipe de la naștere – pentru că așa a considerat ea că e bine pentru ea. O admir pentru curajul cu care își trăiește viața, pentru încrederea în sine care respiră în textele ei, pentru vitalitate, pentru ochii ei care par mereu să zâmbească.

Le-am asociat pe aceste trei femei instinctiv, pentru că așa am simțit, fără să mă gândesc că au ceva în comun. Dar au. Toate trei sunt plecate din România și trăiesc într-o altă țară, toate trei sunt femei puternice, femei care luptă pentru ceea ce simt, cred și doresc.

Toate trei, fiecare dintre ele, îmi crează și mie o anumită stare. Citind-o pe Lola îmi doresc să fiu înțeleaptă, să mă împac cu mine și să las deoparte războirile. Jeanina trezește în mine nevoia de explorare, de nou, de îndrăzneală, de… altfel. Roșcățica mă poartă spre inocență, spre acel mod simplu de a vedea lucrurile caracteristic sufletelor frumoase.

Sunteți femei frumoase. Dragilor, îmi scot pălăria în fața voastră!

0

S-ar putea să-ți placă și

13 comments

Roșcata 4 martie 2012 - 22:56

Moama, multumesc frumos pentru apreciere.
Si tu esti o femeie frumoasa, puternica, de invidiat, pentru ca ai trecut peste multe, dar inca stai dreapta, privind inainte, avand alaturi un sprijin mic, dar puternic. :*
Uneori esti mai pesimista, dar toate avem indoielile noastre si zile cu ganduri mai negre peste care trecem cu ajutorul celor de langa noi.

0
Reply
frmshk 6 martie 2012 - 09:07

Cu plăcere. Nu poți să vorbești altfel decât frumos despre oameni frumoși. Și cred că ar trebui să le spunem mai des oamenilor care ne plac că îi apreciem. Complimentele nu costă dar prețuiesc mult. Mie așa mi se pare.

Cică pesimiști sunt optimiști realiști… 😛

0
Reply
ch3815h 5 martie 2012 - 18:38

…doar ca si ele sunt tot dragi! nu drage! 🙂

0
Reply
frmshk 6 martie 2012 - 08:59

Da, corect. Deși există pe net multe discuții referitoare la formele de plural ale cuvântului drag, pare totuși că forma corectă e dragilor. Mulțumesc. Descopăr că am niște probleme în ceea ce înseamnă gramatica limbii române și chiar vreau să le dau de capăt.

0
Reply
ch3815h 6 martie 2012 - 11:57

eu m-am crucit cand colege de catedra cu gradul 1, incepeau ziua metodica cu dragele mele!!!

0
Reply
frmshk 6 martie 2012 - 12:04

Cât timp există dorința de corectare/învățare cred că nu e prea târziu…

0
Reply
miss Red 5 martie 2012 - 23:47

>:d< frumos spus
si tu esti la fel de frumoasa ca ele 🙂

0
Reply
frmshk 6 martie 2012 - 09:00

Mulțumesc frumos, Mărule. Și tu să ai o zi frumoasă.

0
Reply
miss Red 5 martie 2012 - 23:49

primavara frumoasa tuturor

0
Reply
jeanina vlad 7 martie 2012 - 21:44

Tulai, iti multumesc mult de tot pentru ce scrii despre mine, dar ma supraevaluezi. Crede-ma, nu-s asa puternica cum par.
Imbratisari cu mult soare!

0
Reply
frmshk 17 martie 2012 - 06:20

J., eu așa te percep și, sunt convinsă, așa te văd și ceilalți. Că fiecare dintre noi avem propriile lupte, e firesc. Important e faptul că mergem mai departe. Și tu o faci într-un mod tare frumos. Multă sănătate, să vă fie bine!
Primesc cu drag îmbrățișările însorite! Mulțumesc.

0
Reply
DianaEmma 8 aprilie 2012 - 15:33

Foarte frumos ai scris despre ele. 🙂

0
Reply
frmshk 8 aprilie 2012 - 17:24

Am vrut să scriu sincer, nu neapărat frumos. Dar, scriind despre femei frumoase, a ieșit frumos. 🙂
Mulțumesc.

0
Reply

Lasă un comentariu