Căutare

by loredana
2 comments

Aproape că a trecut și ziua de marți, n-au fost, cele trei ceasuri rele pe atât de rele pe cât se putea, acele ceasornicului își urmează drumul nestingherite, indiferent dacă ne simțim sau nu împăcați cu noi, cu ceea ce suntem, etc, viața oricum trece. Și înapoi nu mai putem lua nimic. Nici pașii făcuți, nici vorbele aruncate, nici gesturile irosite. Oricât de pe repede înapoi am derula în minte ceea ce-am trăit, făcut sau spus și oricât ne-am dori ca mersul lucrurilor să fie un altul, diferit, nu mai e posibil. Suntem ceea ce suntem în clipa de față ca o sumă a tot ceea ce-am făcut, în urmă. Fiecare nouă trăire, fiecare nou gest, totul, dar absolut totul se adună la bagajul pe care-l purtăm neîntrerupt cu noi, bagaj de care ne simțim, de multe ori, împovărați.
Sunt, zilele astea, ca într-un carusel, unul din care vreau când să mă dau jos, când să mă las furată de mirajul lui, de amăgirea pe care mi-o dă viteza trăirii. Mă trezesc dimineața hotărâtă să schimb ceva, îmi îmbrac chipul într-o aparentă seninătate, mă privesc în oglindă și-mi repet formule magice care să-mi dea, peste zi, entuziasm și determinare și să mă pună pe făgașul acela, al împlinirii lucrurilor. Seara, inevitabil, la momentul bilanțului, disec toate clipele și caut, caut să văd dacă vreo schimbare, cât de mică, și-a ițit capul din haosul ce-mi bântuie mintea toată ziua.
Caut, asta e clar. Nu aștept ca lucrurile să se schimbe de la sine, să fie bine peste noapte, să se transforme la primul bătut din palme. Nu, desigur. Caut. Și probabil că voi ajunge să și găsesc. Chiar dacă va fi altceva decât îmi imaginez eu acum. Însă, cât timp lupta mea este în a găsi și nu în a aștepta, a primi, cred că mai am o șansă. Da, vreau să privesc optimist, cu tot negativismul din mine. Vreau să cred că, pentru că îmi doresc așa de mult, pot să găsesc calea aia unde să îmi fie mie bine cu mine. Dacă n-aș crede, ce rost ar mai avea?
Sara bună, oameni buni!
PS. Ceasurile rele sunt de fapt bune, că ne obligă la o atitudine, nu credeți?

0

S-ar putea să-ți placă și

2 comments

Intuneric 17 octombrie 2012 - 13:45

Orice stimul care determina o reactie este, in esenta, benefic.

0
Reply
frmshk 19 octombrie 2012 - 08:10

Corect! Bine ar fi, totuși, ca stimulii ăștia să nu fie chiar așa de… tăieturi în carne vie. 🙁

0
Reply

Lasă un comentariu