Cui m-ai lăsat?

by loredana
7 comments

Ți-ai întors fața de la mine, mâna mi s-a desprins din mâna ta, aerul dintre noi s-a transformat în zid, și eu am rămas. A nimănui, de nicăieri. 

Acum îți aparții ție, mi-ai zis. Mai mult ca niciodată, acum îți aparții doar ție, pentru că a venit momentul să zbori singură. Nu, nu închide ochii. Nu, nu îți fie teamă. Nu, nu ești singură. Te ai pe tine și tu ești cel mai de nădejde sprijin al tău însăți. Întinde-ți aripile, dezmorțește-ți-le, uită-te la ele, sunt întregi și sunt pregătite. Zboară, dă-ți drumul, căderea în gol nu te va frânge, va însemna doar drumul tău spre a învăța înălțarea. Privește. Cu ochii minții larg deschiși, cu fiorii inimii neîncarcerați. Simte. Lasă-te să fii. Tu, așa cum ești. Curajoasă, temerară, mai cu seamă atunci când îți pare că doar frică îți curge prin vene și nesiguranța e ceea ce vorbește despre tine.

Cui mă lași, viață? O întreb, dar nu-mi răspunde. Cică să-mi găsesc singură stropul acela de lumină care să m-ajute să ies din tunelul întunecat al fricii de-a fi. Ce-i pasă că plâng și mă plâng, că am sentimentul că mă frâng, că-n mine se duc războaie și-i ba speranța la putere, ba îmi pare că în jur e doar o negură deasă?! Nu-i pasă. M-abandonează pe drumul pe care nici nu-l pot desluși, nici nu știu dacă e în fața mea sau dacă e drum drept ori presărat cu bucăți însângerate de suflet rănit. Și eu? Eu mă simt străină de mine însămi și caut în oglindă trăsături familiare care să alunge senzația de pierdere.

 Îmi desenez pe față un zâmbet, îmi pun tenișii-n picioare și continui. Sau poate stau pe loc o vreme, ca să pot vedea mai limpede. Acccepți să mori doar pentru ceea ce te face să trăiești, zice Saint Exupery în Citadela. Aprob tacit.

Portugalia

0

S-ar putea să-ți placă și

7 comments

Drugwash 23 iulie 2016 - 16:39

Ptiu, bată-te norocu’, că m-ai speriat! 🙂
Viaţa te lasă… în largul tău. Alege ce vrei să faci din ceea ce poţi face (pe moment). 😉

0
Reply
Loredana 24 iulie 2016 - 09:54

Oooo, dar cum mă sperie pe mine… viața! Asta-i simplă joacă, dau și eu cu niște cuvinte prin niște… băltoace.
Alege… simplu cuvânt, dificilă acțiune…

0
Reply
Drugwash 24 iulie 2016 - 11:57

De ce te-ar speria viaţa? Că doar nu e eternă! La un moment dat o să scapi de ea şi-o să răsufli uşurată… metaphorically speaking, of course. :))
Joaca cucu-bau… pardon… cu cuvintele e riscantă, fiindcă dragele de ele pot fi moi, pufoase şi călduţe sau – dimpotrivă – dure, reci şi ascuţite. Uneori, din neglijenţă, ne înţepăm noi înşine în ele. Ba uneori chiar şi în lipsa lor… 😉

0
Reply
Loredana 27 iulie 2016 - 09:08

Bună asta cu… doar nu e eternă. Ne-ar speria dacă ar fi eternă? Sau… dacă în forma aceasta, aici, ar fi eternă? Poate ne-ar plictisi. 🙂

0
Reply
Drugwash 27 iulie 2016 - 10:09

În forma de-acum (şi mai ales ce va să vină)?!? Bate-n lemn, ar fi tortură! :-SS
Pentru mine e simplu, ce-a fost mai greu – prima jumătate de secol – a trecut. 😉

0
Oana 24 iulie 2016 - 11:18

Ce-mi place textul acesta…. vai, cât îmi place…
Cică urarea ‘să-ți fii’ e deja…la modă! Ni se aplică, așa încât…să-ți fii !

0
Reply
Loredana 27 iulie 2016 - 09:09

E… doar scris sincer. Și necesar. Și mai puțin cenzurat. E cum poate să fie.
Să fim. Te îmbrățișez, Oana.

0
Reply

Lasă un comentariu