Cură de dezintoxicare

by loredana
3 comments

Încă n-a trecut o lună de când m-am întors dintr-o călătorie și mâine voi pleca iar. E drept, doar pentru două zile, o altfel de călătorie, o tură de munte, drum către mine însămi, dar tot plecare e. Și mi-e necesară și binevenită. Nu-mi găsesc locul. Bine, nu-i ceva nou, deosebit, nefiresc. Caut și-am senzația că n-o fac în locul potrivit. Mă zbat prea mult și de-asta nu văd limpede. Mi-e acută nevoia de a găsi. Un drum potrivit, o împăcare cu sine, un strop de entuziasm, o motivație. (sau, poate că doar am nevoie să-mi dau seama că sunt pe un drum, nu pe lângă el)
În urmă cu doi ani, într-un alt septembrie extrem de friguros, cu ceață și ploaie, făceam același drum, aproape cu aceeași oameni. Și-a fost bine. Cu stropi de ploaie reci și gânduri fierbinți. Cu foc care încălzește mâini și oameni care încălzesc suflete.
O să închid accesul la internet pe telefon, pe acesta îl voi înghesui într-un buzunar al rucsacului, am să-mi setez gândurile pe nivelul minim posibil și-am să plec. Și, dacă e ceva ce-mi doresc, e să mă întorc cu o altă stare de spirit. Da, știu, pe munte ai voie să lași doar urmele pașilor, dar mi-aș dori să pot lăsa acolo bagajul prea greu de nemulțumiri, frustrări și temeri. Să-mi fie efortul fizic o eliberare a minții, oboseala fizică să-mi învioreze mentalul, c-am mare nevoie să-mi reglez parametri de funcționare.
S-avem zile senine.

05

0

S-ar putea să-ți placă și

3 comments

Drugwash 27 septembrie 2014 - 13:38

Uite că pot şi eu: >:D<
Fie-ţi călătoria aşa cum ţi-o doreşti, să revii cu zîmbete şi gînduri frumoase! Drum bun! :-* :-h

0
Reply
Loredana 29 septembrie 2014 - 10:09

Așa a fost, cum mi-am dorit. Oboseală fizică și o relaxare mentală pe măsură. Gândurile frumoase… sunt ele, doar că-s – din nou – în urma celorlalte, ale grijilor și problemelor. 🙂

0
Reply
Drugwash 29 septembrie 2014 - 13:11

Bine ai revenit! >:D<
"Cei din urmă vor fi cei dintîi". Aşa că tot gîndurile bune vor ieşi la suprafaţă cînd va fi nevoie de ele. 😉
O săptămînă uşoară îţi doresc! :-* @};- %%-

0
Reply

Lasă un comentariu