Duminica castelelor de nisip

by loredana
9 comments

În alte locuri, azi e duminică. Zi de sărbătoare, cu sunet de clopote care cheamă la liturghie, zi petrecută altfel decât celelalte, zi de luat masa în familie, zi care trece prea repede pentru a-i urma o altă săptămână de muncă.
Aici, e doar încă o zi de leneveală, de plajă, de soare, de plimbări pe malul mării, de ignorare a grijilor şi a responsabilităţilor. Încă o zi în care timpul se scurge cu altă măsură şi singurul ceasornic este cel al soarelui.

Construirea de castele din nisip e o îndeletnicire populară pe plajă. Cu mic cu mare, oamenii se implică în crearea de astfel de construcţii efemere cu un entuziasm care mie îmi e străin. Pentru plăcerea puştiului mă străduiesc să mânuiesc lopăţica şi găletuţele în aşa fel încât să iasă ceva cât de cât atractiv de acolo dar recunosc că mi-e dificil. Ei, e o muncă aşa solicitantă să te străduieşti să mai fi copil când ai uitat de aşa de multă vreme cum e. Îmi lipsesc atât entuziasmul cât şi priceperea. Mai degrabă îi trasez drumuri sau îi construiesc ziduri. Şi cred că el îmi seamănă, preferă să deseneze căi ferate pe malul apei decât să înalţe turnuri.
Trăiesc, de multe ori, într-o lume aparte, doar a mea, o lume ca un turn de fildeş în care te simţi apărat de orice adieri de realitate dar, în acelaşi timp, nu îmi plac castele de nisip. Cred că mi-e teamă de vulnerabilitatea lor, de nesiguranţă şi am sentimentul că, oricât de mult aş visa sau mi-ar fi sufletul printre nori, sunt extrem de bine ancorată în realitate. Şi atunci, castelele de nisip, oricum le-ai privi, mi se par inutile. Ca lucrurile frumoase la suprafaţă, care îţi iau ochii dar sunt goale, fără conţinut.
Să aveţi o zi frumoasă. De duminică, sau cum o fi.
 
 

0

S-ar putea să-ți placă și

9 comments

convietuire 26 august 2012 - 12:50

Da, castelele de nisipnu dureaza. Cele construite, din nisip, in suflet nici atat….

0
Reply
frmshk 26 august 2012 - 12:52

Oana, de asta or fi aşa de trecătoare, că sunt din nisip? Alea din suflet…

0
Reply
convietuire 26 august 2012 - 13:02

Pai ne e teama sa le construim din caramida, frumusica, ne e teama…

0
Reply
frmshk 26 august 2012 - 13:05

Dar ştii că, uneori, nu-i suficient să ai curaj sau să nu îţi fie teamă. Nu-i suficient nici să te duci până la marginea lumii… când te duci doar tu…

0
Reply
convietuire 27 august 2012 - 05:04

Adevarat este ce spui… nu e de ajuns sa te duci numai tu…

0
Reply
ch3815h 26 august 2012 - 14:16

lipseste cimentul sa lege materialul ca sa dureze. practic. altfel, da s-a creat simbolica acestor subrezenii in viata omului, ori de cate ori se vorbeste despre vulnerabilitate, dandu-li-se acestora exemplele acestor castele, ori ale celor din carti de joc.
si voua zi faina. 🙂

0
Reply
frmshk 29 august 2012 - 20:23

s-a creat, da. ne e mai uşor dacă asociem lucrurile… şubrezenii… poate că toată viaţa ne e o sumă de dintr-astea…

0
Reply
Drugwash 26 august 2012 - 17:23

De ce n-am eu cuvintele la mine cînd trec pe aici? De fapt le am, dar sînt undeva în adînc, în suflet şi nu prea vor să iasă oricînd, oricum, la comandă… Dar castele de nisip ne sînt clipele, fiecare dintre ele… dacă reuşim să punem două-trei una lîngă alta,e mare bucurie şi trebuie s-o trăim, atunci, la maxim, pînă să se transforme în uitare.

0
Reply
frmshk 29 august 2012 - 20:24

hmm… cred că le-ai găsit o îndeletnicire mai plăcută… 😛

0
Reply

Lasă un comentariu