La mulți ani, Diana!

by loredana
9 comments

La mulți ani, Diana! Pentru că sunt un om al cuvintelor, am ales să fie acesta modul în care-ți spun la mulți ani, un articol pe blog. Pentru tine, de ziua ta.
Mi-aduc aminte de seara în care te-am cunoscut, când am venit la ușa biroului tău cu emoție, pentru că tu erai parte dintr-o lume nouă și necunoscută pentru mine, una pe care-mi doream s-o descopăr, dar aveam multe temeri. Lumea aceasta fascinantă a ong-urilor, a voluntariatului, a proiectelor pentru oameni, a implicării în comunitate. Aveam nevoie de sprijin și-ai avut deschidere și răbdare ca eu să învăț. Și-ai fost acolo, de atunci, din primăvara târzie a lui 2012, de fiecare dată când am avut curaj să vin spre tine, asumându-mi o stare a lucrurilor, cerând ajutor, sau dorindu-mi să rezolv ceva și neștiind cum să o fac.
Nu sunt lucruri pe care ție ți le spun prea des. Poate pentru că acesta e firescul care definește relația noastră, poate pentru că înțelegi și ceea ce cuvintele nu certifică. Dar azi, pentru că e ziua ta, vreau să las cuvintele să curgă, să se așeze în taste, așa cum vin, așa cum simt.
Așa că azi, îți mulțumesc. La tine găsesc obiectivitatea celui care vede lucrurile dinafară, capacitatea de înțelegere și empatie a celui care lucrează cu oameni și deschiderea și implicarea celui căruia-i pasă de cei pe care-i consideră prieteni. Primesc de la tine, mai mult decât aprobare și susținere, păreri clare și argumentate, primesc nu ceea ce, poate, mă aștept să primesc, ci tocmai ceea ce îmi e necesar și-mi folosește. Îți mulțumesc că mă ajuți. Să mă înțeleg, să mă accept, să văd lucrurile limpede, dincolo de vălul impulsivității sau al melodramei. Și mă repari. Tu ești cea care pune piesele mecanismului cu care funcționez eu la loc, de multe ori, și-l faci iar funcțional.
E așa, ca și cum e acolo o canapea disponibilă pentru mine și tu ești omul care știe să apese pe butoanele potrivite pentru a provoca rezolvarea unor conflicte interioare, pentru a da ceața la o parte, pentru a mă face pe mine să văd lucrurile în așa măsură încât să fiu capabilă să le rezolv. Știu, e tocmai ceea ce-i necesar… să fie cineva care nu rezolvă problemele în locul tău, ci te ajută să fii în stare să le rezolvi singur. Mă despart de fiecare dată de tine, după ore în care stăm de vorbă și dezbatem și întoarcem pe toate fețele posibile situațiile, cu sentimentul că era exact ceea ce aveam nevoie. Cu o mulțumire căreia nu știu mereu să-i dau nume. Și pentru asta îți mulțumesc și îți sunt recunoscătoare. Îmi e prețioasă apropierea ta și mi-e dragă.
Și azi e ziua ta. Aș vrea să fie una specială, să ți se ofere o părticică din ceea ce tu dai. Să fii tu cea care primește azi. Dar cred că pe tine te va bucura să vezi că ți-a ieșit ceva, că ai rezolvat o problemă a cuiva, că cineva se simte mai bine și tu ai contribuit la asta. Așa să-ți fie ziua. A unei plinătăți sufletești, să simți că tot ceea ce dăruiești se întoarce la tine. Să fie o zi a bucuriei de-a fi. Senină, colorată și plină de drag.
Să știi că tot întrebam într-o vreme pe unde s-ar găsi ateliere de reparat oameni. Parcă mi-am găsit răspunsul. Mulțumesc! La mulți ani, Diana!

happybday

(sursa foto)

0

S-ar putea să-ți placă și

9 comments

Diana Sabo 8 septembrie 2014 - 23:39

Iți mulțumesc cu sufletul! Este cel mai frumos cadou pe care mi-l puteai face. :* Lacrimi de emoție pozitivă…asta mie nu mi se întâmplă… You did it, girl 😛

0
Reply
Loredana 12 septembrie 2014 - 13:36

Măcar din când în când, să mai fie și de-astea! Că e doar ce e normal să fie. 🙂

0
Reply
Drugwash 9 septembrie 2014 - 10:59

La Mulţi Ani şi din partea mea! Aşa, fiindcă pot! 😀

0
Reply
Loredana 12 septembrie 2014 - 13:36

Se pare că mi-e destinul legat de Diane, ce zici? 😛

0
Reply
Drugwash 12 septembrie 2014 - 18:12

N-am vrut să evidenţiez asta, dar dacă ai adus vorba… da, aşa se pare. Ceea ce nu cred a fi o problemă, atîta vreme cît iese ceva bun din toată urzeala sorţii. 🙂

0
Reply
Loredana 12 septembrie 2014 - 22:06

Așa, esențial, poate că nu e ce să iasă. Că totul e trecător și superficial și… nah, înțelegi tu. Altfel, a mai existat demultttt o altă Diana în viața mea, la care am ținut tare, tare mult. Dar toate pier pe lumea asta și durerile și bucuriile…

0
Reply
Drugwash 13 septembrie 2014 - 19:31

Uneori viaţa ne loveşte cu anume repetiţie. Poate vrea să ne spună ceva, poate vrem noi să credem că e o legătură. Nu ştim nimic sigur. Imaginaţia ne creează scenariile, noi ne machiem şi jucăm rolurile. Improvizăm. Ce altceva să facem, în condiţiile date…? 😉

0
AlexandraV 11 septembrie 2014 - 10:05

Ce urare lunga si frumoasa! Desi nu ne cunoastem, pentru asta o invidiez pe Diana :D, imi doresc si eu o astfel de urare pentru ziua mea :D:D La multi ani Diana!:)

0
Reply
Loredana 12 septembrie 2014 - 13:38

E mai mult un mulțumesc, decât o urare, dar așa a ieșit… De cele mai multe ori ne dorim ca lucrurile să fie altfel decât sunt, să avem altceva, etc… O fi în firea noastră…
Toate bune să fie!!!

0
Reply

Lasă un comentariu