La mulți ani, zână bună!

by loredana
1 comment

Toți avem în viață o zână bună, nu? Mai întâi la vârsta când credem în povești cu baghete magice și happy end-uri, apoi, adulți fiind, când întâlnim oameni care au un aer aparte, care vin, ni se așează frumos în suflet și rămân acolo, îmbogățindu-ne viața.
Așa e Diana pentru mine. Fata aceasta frumoasă, cu seninătate în păr și-n priviri și-n suflet, pe care am cunoscut-o în 2012. Mi-e proaspătă și acum în minte senzația pe care am avut-o atunci când am întâlnit-o prima oară. Da, cred că am iubit-o din prima, când a venit să se vadă cu mine și mi-a părut frumoasă și serioasă și senină și încrezătoare. Sunt puțini oameni așa frumoși ca ea pe lume.
Când râde Diana se colorează lumea. Îmi aduce aminte de Creangă și vremea care se îndrepta după râsul copilului cu păr bălai. Așa e Diana (și dacă nu mă credeți, uitați-vă la filmul acesta, până la final, și vă convingeți!). Fata aceasta cu visuri senine, cu dorințe și speranțe frumoase, cu capacitate de-a trăi lucrurile simplu, frumos, echilibrat. O simfonie a bucuriei de-a trăi. Uneori războinică, așa cum îi e și numele, însă purtând un război rece și distant, al tăcerii și neimplicării. Și cel mai adesea, un glas al păcii, suav și calm, al unei stări de bine unde conflictele n-ar trebui să aibă nici un loc.
Diana, zâna mea bună! Tare îți mulțumesc că ești în viața mea. Tare îți mulțumesc pentru acești ani nebun de grei și de frumoși. Pentru toate aceste sute de momente, de trăiri suficiente  pentru a umple o întreagă cutie a Pandorei. Momente frumoase, de bucurie împărtășită, de trăire și viață plină. Și furtuni imposibile, conflicte și tăceri sufocate de zidurile invizibile ridicate între noi. Ani în care am trăit atât de multe furtuni care te-au prins și pe tine în vijelia lor, inevitabil, și tu ai continuat să fii. Tare îți mulțumesc.

zana buna (1)

zana buna (2)

Nu la întâmplare am ales aceste două poze azi, de ziua ta… ci tocmai pentru că vorbesc despre unul dintre momentele care au o însemnătate aparte pentru noi două. Care, deși îți încrețește fruntea a împotrivire și ne-aduce aminte de zile grele, e expresie a statorniciei și continuității. Prieteniei noastre. Și dacă-mi doresc ceva, e ca pașii noștri să rămână așa, alături, și să reușim să facem față la orice furtuni ne-ar ieși în cale în anii ce vin.
La mulți ani senini și frumoși, Diana, zână bună și dragă, să fii fericită! 

0

S-ar putea să-ți placă și

1 comment

Drugwash 3 august 2015 - 23:43

La Mulţi Ani,Diana! Multă sănătate, bucurii, împliniri şi toate furtunile să fie doar într-un… pahar cu apă! @};- %%- :-* >:D< <:-P \:D/

0
Reply

Lasă un comentariu