Mă predau zborului!

by loredana
0 comment

Cu emoție, dar cu inima deschisă, ori de câte ori pot. Ieri a fost timpul parapantei, zbor pe care-mi doream de mult să-l trăiesc, dar, probabil, nu i-a fost încă vremea. Într-o zi de toamnă absolut fantastică, cu Puștiul lângă mine, ieri am bătut cărări de munte pentru a ajunge în acel loc care-i un adevărat rai al iubitorilor de zbor cu parapanta în Maramureș, Vf. Igniș. În apropiere de Baia Mare, la două ore de mers pe jos din stațiunea Izvoare, aflat la 1307 m altitudine, Vf. Igniș oferă priveliști încântătoare asupra zonelor din jur, asupra Băii Mari și-a dealurilor și piscurilor munților noștri dragi.

Iar din zbor… toate acestea se văd… ahhh, cum se văd. O simfonie fantastică de culori ne-a oferit toamna. Un cer albastru prea albastru, vânt bun, zâmbete largi și în suflet o senzație de preaplin fantastică. Un pic de emoție la prima decolare, un pic de emoție la primele viraje, toate într-atât încât să fie experiența aceasta una mișto de tot. Al doilea zbor, un adevărat spectacol. Am urcat în aer 250 m peste vârful Igniș de 1300 și am aterizat în Groapele Chiuzbăii, la o altitudine de aproximativ 500 m. Câteva viraje rapide și-un con, numai bine să punctăm și un pic de adrenalină. Deasupra pădurii îmbrăcate în haine de sărbătoare, nu m-am putut opri din exclamații de uimire. Atâta frumusețe. Atâta seninătate.

V-arăt câteva poze. Și pe facebook am un filmuleț care exprimă cel mai bine senzațiile trăite-n zbor.

Zbor pe Ignis (1) Zbor pe Ignis (2) Zbor pe Ignis (3) Zbor pe Ignis (4) Zbor pe Ignis (5) Zbor pe Ignis (6) Zbor pe Ignis (7) Zbor pe Ignis (8)Zbor pe Ignis (9)

Zbor pe Ignis (10) Zbor pe Ignis (12) Zbor pe Ignis (11)

Am făcut zborurile acestea cu unul dintre cei doi instructori din Baia Mare care fac zboruri în tandem și tare mi-a plăcut cum s-a desfășurat totul. Răbdarea pe care a avut-o cu noi, explicațiile clare, mânuirea cu pricepere a parapantei, aterizările line, toate-au fost dătătoare de siguranță, de încredere și bucurie. Faină zi, tare faină. Sunt recunoscătoare pentru ea.

Zbor pe Ignis (13)(foto: Zbor în Tandem cu Laci Fly)

0

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un comentariu