tac când aș vrea să vorbesc

by loredana
5 comments

Sunt zile în care mi se-nghesuie vorbele-n piept, dar nu le pot rosti. Nu le pot da drumul, pentru că simt că orice aș spune, cei din jur n-au cum să mă înțeleagă, că mi-s vorbele rostite-n limbi neștiute de nimeni. Nici măcar de mine însămi.
Sunt zile în care închid în tăcere tot puhoiul de frustrări și nemulțumiri și neajunsuri care face să-mi sugrume bătăile inimii și-mi încețoșează privirea de nu mai pot să văd limpede nici imaginea întunecată care se reflectă din oglindă.
Sunt zile când mă îndepărtez de tot ceea ce înseamnă normalitate, și fug tot încercând să mă apropii și tac tot încercând să mă explic și plâng tot încercând să zâmbesc, lăsând furtunile sufletului să-și facă rostul, să curețe, să aline.
Sunt zile în care detesc tot ceea ce sunt și mi se zbate în vene o tensiune absurdă la gândul că nu-s nici pe departe ceea ce aș putea/aș vrea să fiu. Și-așa, într-o mocirlă a insuficienței personale, mă zbat să scap, tot afundându-mă.
Sunt zile în care-mi dau seamă că lucrurile pe care încerc să mi le spun mereu, atât sunt, vorbe în vânt, că aparențele sunt cele care guvernează, că esențe n-am, de fapt. Zile în care-s toate distorsionate și încâlcite, așa, fără sens.
Sunt zile în care gânduri de-astea negative-mi sfredelesc în creier, mă înrăiesc și mă izolează. Mă aruncă în hăuri de trăire și potopul de negativisme pune stăpânire pe mine.
Sunt zile în care simt că, dacă întind mâna, e acolo doar abur de aparență, nu-i nimic consistent de care să mă agăț. Că ceea ce cred că am, e iluzie.
Sunt zile când aș vrea să fug. Și să stau. Să spun. Și tac în loc să spun, că-i lucrul la care mă pricep cel mai bine.
Și sunt singură. Singură cu mine, și mi-e cel mai greu de suportat.
(tac, dar scriu și scrisul mi-e bandaj ce nu vindecă rana, dar măcar o calmează. și sunt un monobloc rece și gri, pentru că tristețea vine din mine, din noi înșine, așa cum spune Cabral)

0

S-ar putea să-ți placă și

5 comments

Drugwash 24 iunie 2014 - 15:26

Aşa-mi spunea şi mie taică-meu în copilărie:
Auzi, tu cînd vorbeşti cu mine, să taci!
:))
Ştii că laptop-ul tău merge ce merge şi odată ‘miau’ cade bateria şi cere încărcată; se închide şi tace, aşteptînd. Aşa şi tu: eşti în perioada de încărcare a bateriilor. 🙂 No big deal, sweetie. Sîntem aici, conectează-te şi încarcă-te cu energie, ca să mergi mai departe. 😉 >:D<

0
Reply
Loredana 25 iunie 2014 - 16:52

nu știu dacă despre asta e vorba. sau, dacă e, se întâmplă ca un scurtcircuit. pe neașteptate, fără avertisment, răvășitor. mna.

0
Reply
Drugwash 25 iunie 2014 - 17:56

Cînd e bateria obosită, te cam ia pe nepregătite. Păi deh, nu mai eşti la şaişpe ani. 😛 😀
Haaaaaai… >:D<

0
Reply
Oana 24 iunie 2014 - 16:27

mai sunt si astfel de zile… vin si altele…
imbratisari… mai mult sau mai putin tacute…ai de la mine!

0
Reply
Loredana 25 iunie 2014 - 16:55

mai sunt. și trec și vin altele și mai rele. 🙂
mulțumesc, frumos.

0
Reply

Lasă un comentariu