4 ani.

by loredana
18 comments

Mda. Pare puţin, ştiu, dar… e o viaţă de puşti. Patru ani de altfel de viaţă.

Pentru mine, patru ani de părinte, patru ani, cred, adică nu cred, sunt sigură, cei mai grei patru ani din viaţa mea. Şi, încă un lucru de care sunt convinsă, trecerea timpului, în privinţa asta, nu are cum să facă lucrurile mai simple sau mai uşoare. Meseria asta, de mamă, e până la cer şi înapoi, cum spune Marc când vrea să exprime cea mai mare distanţă posibilă. Atât e şi responsabilitatea pe care simt eu că o am. Responsabilitate care mi se pare uneori cumplit de greu de dus. Uneori, îmi vine să o iau la fugă, recunosc. Să îmi iau lumea în cap şi să mă eliberez de greutatea asta care îmi apasă umerii. Pe care nu simt întotdeauna că sunt capabilă să o duc. Am aşa de des senzaţia că nu sunt ceea ce el are nevoie, că tot ceea ce sunt eu în stare să fac nu e suficient şi că el, aşa cum e, e un copil prea bun pentru o mamă ca mine. Dar, oricât de nesigură aş fi, oricât de multe gânduri aiurea mi-ar trece prin cap, oricât m-aş zbate ca un peşte pe uscat, oricât m-aş simţi prinsă într-o cursă din care nu mai pot scăpa, nu îmi rămâne decât un singur lucru: să merg mai departe şi să fac tot ceea ce pot ca lui să îi fie bine.

Da, desigur, sunt şi celelalte momente. În care mă uit la el, ca şi în seara asta, când râdea cu o fetiţă, şi rămân fără cuvinte, pur şi simplu am sentimentul că sunt părtaşă la o minune. Râsul acela, ochii ăia senini şi candoarea care respiră prin toate gesturile lui îmi merg direct la suflet. Şi simt că eforturile, oricât de multe, nu sunt zadarnice, că lucrurile aşa trebuie să fie, că toate se întâmplă aşa cum trebuie. E aşa de multă teamă în mine în ceea ce îl priveşte şi, în acelaşi timp, e atât de multă, copleşitoare, recunoştinţă. Puştiul ăsta care azi a împlinit patru ani de viaţă are în el atât de multă forţă, atâta capacitate de a percepe lucrurile, de a le da sens, atâta putere asupra celor din jur, atât de multă încredere şi deschidere faţă de viaţă… e, clipă de clipă, o lecţie pe care viaţa ne-o oferă. E năzdrăvan şi e încăpăţânat şi are un caracter puternic care îmi dă multă bătaie de cap – ei, sigur, semănăm, suntem două pietre tari şi multe scântei mai sunt între noi – dar nu mi-aş dori să fie nicicum altfel. E, sunt convinsă, copilul de care am eu nevoie, ca mamă.
E puştiul. Pe care azi îl simt mai mare, mai hotărât, mai independent, mai… altfel. Dar e perfect aşa cum e. La mulţi ani, pui de om!

(ps. puştiul ăsta răsfăţat a avut parte de trei petreceri anul ăsta. una cu piticii, copiii din gaşcă, alta la bunici şi una azi, aici, la mare, cu pizza, cu prăjitură pe post de tort, cu jucării găsite lângă pernă, cu plimbare cu vaporaşul. cum să nu fie frumos să fii copil? vă arătăm câteva poze.)

4 ani.4 ani.4 ani.4 ani.4 ani.

0

S-ar putea să-ți placă și

18 comments

Drugwash 22 august 2012 - 20:46

Fără cuvinte, aşa mi-s. Minunat! 😎

0
Reply
frmshk 23 august 2012 - 06:11

Mda, se mai termină şi dicţionarul, nu? 😛

0
Reply
Drugwash 23 august 2012 - 09:55

Uneori cuvintele sînt de prisos. Ne cresc stări cu aripi, doar privind bucuria în ochi de copil…

0
Reply
Vis De Toamna 22 august 2012 - 20:57

Multi inainte! E la fel de frumos si destept ca si mamicuta lui :*!

0
Reply
frmshk 23 august 2012 - 06:12

Mulţumesc frumos, Roşcăţico! El are ceva nativ, eu mă chinui… 😛

0
Reply
convietuire 22 august 2012 - 21:06

Multi si frumosi inainte…. si tu esti mama care ii trebuie, pt ca-l iubesti…

0
Reply
frmshk 23 august 2012 - 06:13

Oana, aici nu există semne de întrebare. De asta nici nu scriu despre cum şi cât îl iubesc eu pe puşti. Mi se pare că aş încerca să pun în cuvinte ceva ce n-are nevoie de asta. Pentru că e mai mult decât de la sine înţeles.
Mulţumim!

0
Reply
ch3815h 23 august 2012 - 07:29

imediat vine gradi’, abia o asteapta acum cred, e?
🙂

0
Reply
frmshk 23 august 2012 - 18:32

Ei, de aşteptat, nu aşteaptă deloc. Dar nici nu vom mai avea parte de ceea ce a fost anul trecut… dacă e să aleagă, alege să nu meargă. Altfel, se implică, îi place cu copiii, e receptiv. 🙂

0
Reply
Ioana K-man 23 august 2012 - 10:26

Cand am nascut-o pe cea mica a fost prima oara in viata cand am regretat ca nu sunt perfecta.

0
Reply
frmshk 23 august 2012 - 18:33

Da, ştiu ce zici… Şi, cu timpul, regretul ăsta se diminuează, trece?

0
Reply
Ioana K-man 24 august 2012 - 09:36

Pai se diminueaza si e inlocuit de munca si straduinta de a-i oferi ce ai mai bun in tine. 🙂

0
Reply
Intuneric 23 august 2012 - 13:00

Articole precum acesta te umplu de bucurie. Oricine, oriunde, oricum ai fi, nu poti sa ramai indiferent la bucuria puiului de om.
Cei patru ani ai pustiului tau sunt doar o clipa din imaginatia lumii. O clipa de fericire, insa, si asta e tot ce conteaza.
La Multi Ani!

0
Reply
frmshk 23 august 2012 - 18:34

Până la urmă, din clipe e formată viaţa. Măcar să mai fie şi de astea, să aibă ce să atârne în balanţă…

0
Reply
Ruk 23 august 2012 - 15:47

Sa iti traiasca! Va doresc milioane de momente splendide petrecute impreuna.

0
Reply
frmshk 23 august 2012 - 18:34

Mulţumesc tare frumos. 🙂 Toate bune şi ţie!

0
Reply
Ana Q. 23 august 2012 - 16:45

La multi ani, pustiului tau frumos si zgubidilitic!
Este cel mai fericit copil din lume sa aiba o asa mama ca tine.
Stiu ca nu e o intrebare tocmai potrivita si ma mananca demult s-o pun dar mereu am intampinat retinerea de a o face, de a nu deranja, de a nu rascoli amintiri, dar o s-o fac acum cu riscul de a nu primi niciun raspuns: tatal lui? de el nu prea vorbesti sau nu am gasit/am sarit eu articolele in care o faci.
Te pup si va imbratisez cu drag!

0
Reply
frmshk 23 august 2012 - 18:38

Ana dragă, nu scriu despre tatăl lui Marc dintr-un motiv extrem de simplu. Blogul ăsta e, din toată lumea asta, singurul loc DOAR al meu. Puştiul, desigur, a pătruns aici încet, încet dar el e parte din mine…
Mulţumim frumos… zgubidilitic? 😛

0
Reply

Lasă un comentariu