Adun bucăți din mine

by loredana
11 comments

Zi de zi. Ca un puzzle care nu se termină.
La final – la final de viață, probabil, că e singurul final cert, o să fie complet. Și până atunci, singurul lucru care rămâne de făcut e (re)construcția. Iar și iar surpată, ca a Meșterului Manole. Din cioburi ascuțite care dor, din bucăți care par să nu se mai potrivească nicăieri, din piese lipsă care trebuie reinventate.
Aceasta e calea, nu? Nu e una pesimistă acum și nici nu e vorba despre faptul că nu văd ceea ce e bun în toate. Văd. De multe ori. Bine, nu foarte de multe ori, dar măcar uneori. Sunt, în același timp, și mult prea multe întrebări. Și uneori, de prea multe ori, simt că mă sufoc. Că nu am destul aer să intre în plămâni. Că e un vid atât de acut acolo, fără putință să-l umple ceva.
Niciodată ceva reparat sau refăcut nu are cum să fie așa cum a fost înainte de-a se fi deteriorat. Dar, măcar iluzoriu, am putea să ne gândim că poate exista o variantă nouă, mai bună, nu? Mă gândesc la bucățile din noi pe care le pierdem. Poate le dăm singuri, cu bună știință. Sperăm că vom primi altele în schimb, care să ni se potrivească mai bine, să completeze, să întregească. Dar nu se întâmplă așa decât arareori, de obicei, ceea ce ni se ia e mai mult decât suma a ceea ce ni se dă, emoțional vorbind. Ne pierdem.

0

S-ar putea să-ți placă și

11 comments

Lara 7 februarie 2015 - 23:25

Citeste cartea „Succesul in viata”- Brian Tracy. Pe mine m-a ajutat. Te imbratisez.

0
Reply
Loredana 15 februarie 2015 - 12:55

O caut.
Mulțumesc mult! :*

0
Reply
Drugwash 8 februarie 2015 - 00:04

Ne pierdem? Poate. Dar ne regăsim de fiecare dată în cei în care ne-am pierdut cîte puţin sau cîte mult. 😉

0
Reply
Loredana 15 februarie 2015 - 12:56

Asta sună a clișeu. Ne pierdem. Și ce pierdem, rar regăsim. În schimb, probabil, câștigăm altele…

0
Reply
Drugwash 15 februarie 2015 - 17:11

Clişeu, zici? OK, fie ca tine. În acest caz, tocmai faptul de a fi un clişeu îi conferă valoare de adevăr. 😉

0
Reply
ana 8 februarie 2015 - 12:21

Asa este ne pierdem cel mai adesea. M-am pierdut de multe ori, am gasit lucruri pe care nu le stiam, am renuntat la cele pe care mi le doream.Poate e doar karma….

0
Reply
Loredana 15 februarie 2015 - 12:58

Oare învățăm din lucrurile care ne ies în cale? Întâmplările, trăirile, experiențele? Sau doar ni se pare?

0
Reply
Ana Q. 9 februarie 2015 - 11:51

Off..Lore…cata dreptate ai. Si uneori, cand ai impresia ca esti bine, reflectezi si iti dai seama ca esti mai gol ca niciodata si ca in tine e un void infinit in care te afunzi tot mai mult si tot mai adanc. Eu cel putin asa sunt. Ma apropii cu pasi repezi de 30 de ani si ma simt mai pierduta si mai nesigura de mine decat acum 10 ani. Nu stiu daca asa trebuie sa fie, dar nici ca vreau sa imi mai pun astfel de intrebari…vreau doar sa fiu bine, bine nu fericita, doar ca uneori nici macar nu stiu ce inseamna acel bine.

0
Reply
Loredana 15 februarie 2015 - 13:00

Și tot mergi mai departe, că aceasta e, cumva, singura certitudine, drumul duce spre înainte…
Ana, fii bine! Ai de ce, știi și tu. Însă, orice aș zice eu, orice ar zice lumea toată… tu cu tine trebuie să… nici nu știu ce, că înțeleg perfect totul, dar soluțiile… nu prea avem.
Te pup! Cu drag.

0
Reply
Loredana 15 februarie 2015 - 13:02

Eu sunt… departe de mine. Ce fain o spune. Și realist… 🙂
Mulțumesc!

0
Reply

Lasă un comentariu