Decalog de început de an

by loredana
5 comments

Uite așa, în zi mohorâtă de ianuarie, printre fulgii de zăpadă/lapoviță, vreau să văd lucrurile în culori calde, înseninate. Teamă, tristețe, nesiguranță, sunt cuvinte de ordine pe agenda zilelor mele și, cumva, mă gândesc că mi s-au întipărit în suflet ca niște tatuaje pe care le consider ca făcând parte din mine, dintr-un fel al meu de-a fi. Uit că vin dinafară, că sunt amprente ale vieții, că ele se pot șterge, transforma. Că, cel mai probabil, depinde de mine însămi să schimb ceva, orice.

Îmi doresc să am curaj să fiu eu. Și am. În mare măsură, am. Îmi asum și tristețile, dar vreau să-mi pot recunoaște, mie însămi, și bucuriile. Că sunt. Chiar multe. Nu-i formată viața dintr-un șir neîntrerupt de amărăciune, așa cum nu-i formată dintr-o salbă de fericiri. Asta-mi doresc să pot să înțeleg. Și să merg pe drumul meu cu încredere. Încredere că pot să fac față la toate câte îmi ies în cale. Încerc să înșir azi câteva lucruri, zece, să fie așa, ca un decalog de lucruri senine despre mine. Ca un exercițiu de optimism. Nu-mi vine ușor, prea sunt critică cu mine însămi, dar îmi doresc s-o fac. Și să mă uit la ele și să cred fiecare cuvânt pe care-l scriu. Să cred, să simt că e real, că e despre mine, că sunt eu așa. Și să-mi zâmbesc. Și să merg mai departe.

puștiul are o mamă bună
sunt o femeie frumoasă
merit să fiu iubită
am mult drag de dăruit
îmi iubesc tare prietenii
încerc mereu să fac bine
și să mă corectez când greșesc
sunt capabilă să realizez lucruri
visez mult și lupt pentru visurile mele
(trebuie să) am încredere în mine!

Zâmbesc și-mi simt și sufletul zâmbind. Și mă mir. Și e bine. Într-un fel trist și cald totodată, e bine. An bun să fie.

suntem ceea ce iubim

1+

S-ar putea să-ți placă și

5 comments

Drugwash 7 ianuarie 2016 - 12:30

Caut şi eu unul despre mine şi nu găsesc. Tu, cu zece, eşti zeiţă. 🙂
Să ne fie bine. Cu adevărat! 😉

0
Reply
Loredana 7 ianuarie 2016 - 13:21

Desigur, cum să fii indulgent cu tine, nu? Păi, ai putea spune că meriți să fii iubit. Că ești om bun. Că îți iubești prietenii. Că ai mult de dăruit. Și ar mai fi… bine, nu poți să spui că ești o femeie frumoasă, deh! 🙂

0
Reply
Drugwash 7 ianuarie 2016 - 14:09

http://www.youtube.com/watch?v=B5LjULR7RJA
Femeie frumoasă nu-s, din păcate, da’ am (avut) o barbă de mă invidia şi Moş Crăciun! 😛 :))

0
Reply
Greta 3 ianuarie 2017 - 18:38

Oh, interesantă provocare, o s-o preiau! Poate ajută la starea de spirit…
An bun, Loredana! 🙂

0
Reply
Loredana 3 ianuarie 2017 - 19:44

Bravo, așa să faci. Pentru mine n-a fost un exercițiu ușor, dar atunci când am scris, am simțit așa, am crezut. Mi-aș dori doar să mă întorc la lista asta când nu mi-e bine, adică adesea… :)) Hai, vin în vizită să văd ce-ți iese!
La mulți ani și ție!

0
Reply

Lasă un comentariu