Despre SkirtBike. Și despre oameni.

by loredana
4 comments

Știți, respir SkirtBike zilele astea. Pregătiri, afișe, emisiuni, interviuri, parteneri, biciclete, biciclete, biciclete, de-abia am timp să dorm și zilele mi se par cumplit de neîndestulătoare. Despre ceea ce înseamnă SkirtBike pentru mine, am scris de mai multe ori. Unul dintre articole e aici. Dar azi vreau să scriu despre partea aceea, cea mai importantă, a acestui eveniment, partea care a și marcat toată traiectoria SkirtBike Baia Mare anul acesta. Oamenii.
Oamenii pe care i-am cunoscut de atunci, de la prima zvâcnire SkirtBike în mintea și în sufletul meu, sunt marele câștig pe care evenimentul ăsta mi l-a adus. Alături, desigur, de mersul pe bicicletă care, începând cu anul trecut a devenit un must pentru mine și bicicleta nu mai un mijloc de recreere ci o parte importantă din viața mea. Merg pe bicicletă, la muncă și oriunde altundeva, sunt atentă la bicicliști când sunt la volan, caut piste de biciclete, evenimente legate de ciclism, sunt legată de lumea asta cum nu credeam că voi fi. Dar… oamenii! Oamenii sunt partea aia specială, care fac diferența, care nuanțează. Completează. Și știți cât sunt eu de legată de oameni?!
SkirtBike a adus în viața mea oameni mulți, oameni frumoși, oameni pentru care sunt recunoscătoare. Mi-a adus oamenii cu care am făcut echipă, cu care am învățat, cot la cot, neștiutori în ale organizărilor de evenimente, să punem la punct un astfel de proiect care nu e doar despre fete care se plimbă cu bicicleta îmbrăcate în ținute elegante. Nu e despre faptul că ne dorim să ieșim în evidență purtând fuste când pedalăm, nu e despre superficialități sau despre avantaje pe care nu ar fi firesc să le avem. Este, pur și simplu, despre dorința de-a încuraja femeile să meargă pe bicicletă, să se simtă în largul lor pe străzile din oraș, să nu fie complexate, să nu le fie teamă de trafic, de mașini, de pietoni, să conștientizeze faptul că mersul pe bicicletă e un plus, e un avantaj, e ambasadorul unui mod de viață sănătos, benefic din multe puncte de vedere. Că rămânem femei – feminine, frumoase, exact așa cum ne simțim bine fiecare, de fapt – și atunci când mergem pe două roți.

 skirtbike2013

Așadar, SkirtBike Baia Mare celebrează anul acesta apropierea pe care mersul pe bicicletă o creează între oameni, legăturile care se formează, prietenia frumoasă care ia naștere pe două roți (ei, da, eu știu tare bine acest lucru!) și prin afișul evenimentului exact asta am vrut să transmitem. Bicicleta e cea care ne aduce împreună. Sperăm să fi reușit.
Voi, ce ziceți?
( e o ipostază nouă și pentru mine, și pentru celelalte fete de pe afiș, fete despre care vă voi povesti curând. să vedem cum o fi când ne-om vedea, de mâine începând, prin tot orașul. 😛 )

0

S-ar putea să-ți placă și

4 comments

cotos 23 mai 2013 - 07:46

Bicicleta e arma voastra de socializare 🙂 Eu sper sa tina vreme cu voi, nu de alta, dar imi doresc sa participe cat mai multe doamne si domnisoare. Sa demonstran, a nu stiu cata oara, ca Baia Mare poate fi mai bun 🙂

0
Reply
frmshk 23 mai 2013 - 18:27

Bicicleta, armă? Nu chiar…
Nu vrem să demonstrăm că Baia Mare e mai bună. Ci doar bună.
Dacă plouă, asta e, vom pedala pe ploaie. Sperăm că nu, totuși.

0
Reply
ch3815h 26 mai 2013 - 14:56

e frumos si apreciabil felul in care va montati pentru a participa la eveniment! felicitari! 🙂

0
Reply
A doua ediție SkirtBike în Baia Mare » normalitateAnormală | normalitateAnormală 17 iulie 2013 - 09:50

[…] înainte și de după… prima ediție SkirtBike, din 2012. Despre SkirtBike. Și despre oameni. Și ce oameni… Ele, fetele mele, pe care SkirtBike mi le-a adus. De vorbă. Cu mine. Un […]

0
Reply

Lasă un comentariu