Păstrează-ți bucuria!

by loredana
0 comment

Ce face ca un lucru să fie cu adevărat important? Bucuria pe care ți-o transmite.

Mă gândesc adeseori la bucurie. Sau, mai corect, la lipsa ei. Poate pentru că am pierdut, sau aproape că am pierdut capacitatea de-a o simți simplu, autentic, așa, dintr-o suflare, fără amestec de gânduri și rațiuni, doar aburul acela de emoție senină. Poate m-am născut așa, om serios, prea serios. Poate s-a pierdut pe undeva pe drum, c-au fost multe intersecții și cărări greu de parcurs.

Bucuria nu vine într-un mod calculat. Nu o pot obține programat, nu pot nici să s-o înghesui pe undeva într-o desagă, să am rezerve și s-o consum la nevoie. O simt. Uneori, rareori, dar o simt. Vine, cotropește, umple până la limita suportabilității câteodată, apoi trece.

O bucurie am acum de prezentat. O bucurie care joacă și-n prelungiri, să zic așa. Nu-i constantă, se amestecă, dincolo de puterea mea, cu multă teamă și nesiguranță și întrebări la care nu pot încă să răspund. Dar, cumva, reușește ea să se tot pitească în suflet și să-și întindă aripile magice pe-acolo, însuflețind. Făcându-mă să fac pași înspre realizarea a ceea ce mi-am propus.

Maramures Balloon Fiesta. 2017.

balloon fiesta

Ediția a patra, octombrie 2017. Festivalul care-a mai fost de trei ori în Maramureș, i-a urmat apoi o pauză mult prea lungă, și încerc să-l fac să revină anul viitor. Scriam despre acest lucru în urmă cu ceva vreme, când m-am întors de la Câmpu Cetății și, iată, acum îi dau drumul în lume. E ca și cum aș pune pe tavă o bucată din sufletul meu și l-aș oferi lumii, cu toată vulnerabilitatea lui.

Mă însuflețește această dorință de-a aduce înapoi în Maramureș lumea aceasta aproape fanstastică a baloanelor cu aer cald într-o măsură pe care n-o pot exprima suficient de clar în cuvinte. Și nici nu încerc. Trăiesc cu nesaț această emoție frumoasă pe care mi-o dă chiar și teama pe care-o simt în privința multor obstacole pe care le am de trecut în realizarea festivalului. Și e bine.

Așadar, raportez bucurie. O pagină de facebook a festivalului, pagină care are multă nevoie să crească. Și o identitate vizuală nouă și proaspătă, minunat creionată de un om fain care mi-a venit în sprijin. Maramureș frumos și baloane cu aer cald. Două elemente cu sens mult pentru mine. E multă muncă pe acest drum. De mult ajutor am nevoie. De la o vorbă bună, până la parteneriate de construit, sprijin financiar consistent de obținut, poveste de creionat, obstacole de depășit. Dar cred. Cu toată bucuria care vibrează în mine, cred.

balloon fiesta

balloon fiesta (2)(fotografia e din octombrie 2013, la a treia ediție a festivalului la Baia Mare. moment prețios când mi-era senin și-n suflet)

0

S-ar putea să-ți placă și

Lasă un comentariu