Proiectul meu de suflet. Skirtbike Baia Mare.

by loredana
2 comments

Iar e sentimentul acela fain care face să-mi curgă sânge mai roz prin vene. De la prea mult dulce o fi? Nu, e de la bucuria de-a organiza evenimentul acesta vesel și colorat și luminos și plin de bucurie. SkirtBike. Baia Mare.

E al 5-lea an în care muncesc la proiectul acesta. Pornit dintr-o joacă, a devenit cel mai constant lucru de care mă ocup eu în ultimii ani. Luna mai 2012 mi-a schimbat viața într-un fel neașteptat și extrem de binevenit. Mi-a adus oameni frumoși alături de care am învățat ce înseamnă să organizezi în mod voluntar un eveniment pentru comunitate. Și în același timp am reînvățat ce înseamnă apropiere și drag și prietenie.

Skirtbike mi-a adus sentimentul că pot face ceva pentru lumea din jur, că există viață dincolo de zona mea de confort, mi-a adus SENS, la propriu, asociația pe care o conduc și sub umbrela căreia ne ocupăm de proiecte. Mi-a adus libertatea și entuziasmul pe care mersul pe bicicletă mi-l oferă și mi-a adus dorința de-a schimba ceva în comunitatea în care locuiesc, de-a milita pentru ceva care ne duce spre o lume, o viață mai bună, așa cum mersul pe bicicletă clar o face.

În primul an totul părea o joacă, poate de aceea ne-au ieșit lucrurile simplu, parcă de la sine. Peste o sută de bicicliste și încă pe atâția bicicliști au participat la prima ediție. Apoi, an de an, numărul participanților la crescut, anul trecut am umplut orașul cu un număr de aproximativ cinci sute de copii, doamne și domni pe biciclete. Această creștere a proiectului a atras după sine necesitatea de implicare mult mai mare, responsabilitatea față de participanți, eforturi susținute de-a realiza lucrurile bine, așa cum trebuie. Totul, în mod voluntar, fără ca noi, cei din echipa de organizare și voluntarii care ne sunt alături, să ne dorim sau să urmărim vreun fel de câștiguri materiale. În fiecare an muncim cu drag, dorindu-ne doar să dăm ceva comunității, să provocăm bucurie, stare de bine, să încurajăm fetele să folosească bicicleta în viața lor de zi cu zi.

Ca la fiecare ediție de până acum, ne strângem și anul acesta în aceeași primă duminică a lunii iulie, pe 3 iulie, să promovăm mersul pe bicicletă în rândul femeilor, în mediul urban. Ne îmbrăcăm așa cum ne simțim bine fiecare dintre noi, ne adăugăm accesorii vesele și sărbătorești bicicletelor și ieșim în stradă. Să se vadă, măcar o dată pe an, că suntem multe, că e firesc să avem un loc în trafic, chiar dacă infrastructura nu ne e tocmai favorabilă.

Câteva linkuri din anii trecuți, despre cum ne-a fost:

Ediția a patra, 2015
Ediția a treia, 2014
Ediția a doua, 2013
Prima ediție, 2012

SkirtBike 2016

(mulțumiri speciale, din suflet, merg către Diana, biciclista faină care face minuni cu designul materialelor noastre de promovare a evenimentului)

0

S-ar putea să-ți placă și

2 comments

Drugwash 8 iunie 2016 - 18:14

Multă, multă baftă şi de participanţi şi de vreme bună şi de organizare perfectă şi de ce mai trebuie să fie! :-bd

0
Reply
Maria 8 iunie 2016 - 23:15

Foarte fain, n-am stiut! Doamne, ce liber e la voi, ce curat si frumos! Pai sa mergi pe bicla in Bucuresti, in traficul de-aici sa vezi distractie! Cand sunt 45 de grade la umbra si asfaltul se topeste! Cand caldura si poluarea fac sa fie pacla-n tot orasul! N-am participat, desi se fac si aici astfel de manifestari, fiu-meu participa si ca .. ajutor de organizator, ma rog, aici sunt mai multi organizatori, vad ca e multumit de fiecare data si vine cu gramezi de poze traznite! Succes sa ai, ma bucur ca bicla incepe sa fie iar iubita!

0
Reply

Lasă un comentariu