Ziua IEI la Baia Mare

by loredana
2 comments

24 iunie. Am sărbătorit, cu fetele pe biciclete, al patrulea an la rând, Ziua IEI. Dar anul acesta a fost aparte pentru că am purtat ii cu adevărat spectaculoase, vechi, autentice, dintr-o colecție privată. Măriuca Verdeș, un om tare fain, ne-a pus la dispozițiile iile din colecția ei prețioasă. Le-am purtat cu drag și cu recunoștință. Fetele-au strălucit în cămășile tradiționale vechi, cu flori în păr, cu voie bună.
Pentru mine a fost și mai aparte, am purtat, pentru prima oară, o ie veritabilă, spectaculoasă, de mare sărbătoare. Mi-a împrumutat-o o biciclistă faină din Baia Mare care a primit-o și ea, moștenire de familie. O ie din zona Bistrița, realizată cu multă măiestrie. Purtând-o, ia frumoasă de pe mine m-a făcut să mă simt și eu prețioasă, ca și ea. Să am sentimentul că fac parte dintr-o poveste veche, de peste veacuri, dintr-o lume în care altele erau valorile, altfel se trăia, straiele spuneau povești despre momentul în care erau purtate, despre femeile care le purtau. Mi-a plăcut, tare mi-aș dori o astfel de cămașă tradițională, una a mea, dar așa, venită de demult, din istoria neamului, purtând în ea amalgam de sentimente și emoții.
Fetele mele au fost cu mine, desigur. Prețios să le am aproape. V-arăt doar câteva poze, că prea-s faine, ca și momentele acelea pe care le-am împărtășit.

Ziua IEI Baia Mare 2016 (1)

Ziua IEI Baia Mare 2016 (2)

Ziua IEI Baia Mare 2016 (3)

Ziua IEI Baia Mare 2016 (4)

Ziua IEI Baia Mare 2016 (5)

Ziua IEI Baia Mare 2016 (6)

Ziua IEI Baia Mare 2016 (7)

Ziua IEI Baia Mare 2016 (8)

(mulțumesc pentru fotografii, Melinda Mandici, Dan Mezok)

0

S-ar putea să-ți placă și

2 comments

Drugwash 26 iunie 2016 - 13:32

Mvaiiii, v-aţi tăvălit prin iarbă cu iile alea atît de preţioase? Nţ nţ nţ… 😛
No, faine iile… şi maimuţicile, desigur! 😀 (oops, am uitat: speak no evil… 😛 :)) )
Huguleţ >:D<

0
Reply
o femeie 27 septembrie 2016 - 12:20

ce superba ie ai! minunata!
De unde o ai? si modelul …

0
Reply

Lasă un comentariu