Iți mulțumesc, Puștiul meu drag!

by loredana
6 comments

Un alt 22 august, o altă zi de naștere. A ta, Puștiule, împlinești azi șase ani. Șase ani extrem de scurți, dar plini. Șase ani în care am trăit cât toți anii dinainte de tine la un loc. Dinainte de tine când tu, de fapt, erai, așa cum zici, mic – mic și nu puteai fi văzut însă eu te simțeam în suflet.
Anul trecut îți scriam o scrisoare, una în care ți-am spus lucruri pe care mi le doresc pentru tine. Ți le-aș spune și-acum tot așa pentru că le cred și le simt, însă de-atunci, de-acum un an, am mai învățat că oricât de multe lucruri mi-aș dori eu pentru tine important este și va fi ceea ce îți dorești tu.
Azi, în zi de mare sărbătoare, sărbătoarea cea mai frumoasă a anului, 22 august, ziua ta de naștere, când totul e cu tine, pentru tine, despre tine, vreau să-ți mulțumesc. Pentru tot ceea ce ești.
Îți mulțumesc, Puști cu ochi senini, pentru viața pe care o oferi doar fiind, pentru modul limpede și simplu în care vezi tu lucrurile, pentru încăpățânarea cu care îți dorești să descoperi, să înțelegi și să primești, pentru că ești ferm și hotărât în dorințele tale și curiozitatea-ți joacă mereu în privire.
Îți mulțumesc, Puștiul mamei drag, că ești o ancoră vie a realității mele, că ești farul mereu aprins din portul la care pot să mă întorc în fiecare clipă de rătăcire a vieții mele. Tu dai sens, mângâi și alini, îmblânzești orgolii și calmezi furtuni.
Îți mulțumesc, Puști vesel, pentru viață copilărească, pentru candoare, pentru seninătate, pentru că ești sensibil, dar și dornic să-ți depășești limitele, pentru că ai nevoie de siguranță, dar și de libertate, pentru că încă te mai ascunzi în brațele mele și te lași alintat.
Îți mulțumesc, Puști isteț,  pentru lecțiile de viață, firești și clare, pe care mi le oferi în fiecare zi a vieții noastre împreună, pentru că mă înveți să cern priorități și să-mi pese de cineva mai presus de mine însămi. Îți mulțumesc că ești dragoste și bucurie, drag de viață și plinătate.
Îți mulțumesc, Puștiul meu drag, pentru apropiere și pentru independență, pentru că-mi arăți că drumul tău e al tău, că eu îți doar sunt însoțitor, că ești tu singur stăpân al nevoilor tale și faci pași tot mai mulți într-un univers al tău, construit pas cu pas de tine.
Îți mulțumesc, Puști frumos, că mă înveți zi de zi să fiu părinte și, chiar dacă nu voi excela niciodată în această meserie, tu m-ajuți să sper și să nu renunț, tu-mi înseninezi sufletul și-mi dai încredere și știu că mă voi strădui mereu să-mi potrivesc cât mai bine pașii alături de-ai tăi pe drumul vieții.
Ce minune că ești, Puștiule! La mulți ani!

0

S-ar putea să-ți placă și

6 comments

irealia 22 august 2014 - 16:24

Ce frumusețe că sunteți! La mulți ani!

0
Reply
Loredana 29 august 2014 - 10:28

Prin labirintul ăsta dificil al vieții, mai vedem și câte-o linie dreaptă, măcar uneori… și e bine! La mulți ani să(-i) fie! Mulțumesc și pupicesc lumea voastră frumoasă! :*

0
Reply
Lara 22 august 2014 - 20:09

La multi ani!

0
Reply
Loredana 29 august 2014 - 10:35

Mulțumesc!!! :*

0
Reply
Ghindaa 29 august 2014 - 07:55

Pai, la multi ani puştiului!

0
Reply
Loredana 29 august 2014 - 10:35

🙂 Mulțumesc!

0
Reply

Lasă un comentariu