Momentul de ”before”

by loredana
2 comments

Acolo suntem.

La distanță de fix patru luni de când în mintea noastră s-a deschis ușa spre #drumulnostru și la distanță de patru luni de momentul în care plănuim să fim #ontheway.

Pentru ceea ce va fi casa noastră pe roți o vreme bună, acesta e momentul de before. După câteva luni de lucru intens, sperăm să ajungem cu bine și la un fabulos moment de after, gata de plecare.

Iată, prezint lumii acum noul membru de echipă. Duba, autoutilitara, Sprinterul, van-ul… viitorul campervan.

Pe numele lui… Pavel The Van. (da, da, înțeleg toate sprâncenele ridicate și toate zâmbetele mirate și întrebările)

Pavel The Van. Zis și Pavel Van Roz, botezat (și) așa de către Orla, această fetiță care vede roz și-n toate nuanțele de gri.

De ce numele acesta? Păi… că nu s-a putut altfel.

Ziua în care Sprinterul a fost condus prima oară după ce a ajuns din Austria, de unde l-am cumpărat, a fost chiar ziua de 29 iunie 2021. Când s-a sărbătorit Sf. Petru și Pavel. Și am mers cu el de la Baia Mare până la Brașov, drum lung în condiții de saună dură, deh, van-ul acesta n-a întâlnit, încă, aer condiționat.

La volanul lui era un Petru – Peter foarte fericit. Ca un copil cu o jucărie nouă, ce bai să fie că-i una veche, parcă culeasă de la margine de drum?! Atâta lumină și drag în ochii lui, atâta entuziasm pentru drumul dinaintea noastră, pfuai. Ceva ca un dar, ca o binecuvântare.

Ziua de Petru și Pavel. Cum putea să-l cheme altfel decât Pavel pe acest Sprinter condus cu bucurie de către Petru?!

Pavel The Van.

Acum Pavel cel Van Roz e fix portocaliul de fabrică, arată și este obosit, are nevoie de îngrijiri zdravene care să-i pună în valoare adevăratul potențial. Și culoare. Și bucurie. Și tot.

La Brașov l-am dus să-i întâlnim pe cei de la Sfinx Camper & Conversion.

O echipă care face magie acolo și transformă autoutilitare în căsuțe pe roți. Și cam rămâi așa, cu ochii mari de uimire în fața lucrărilor realizate de ei. Ne-am petrecut două zile în atelierul lor, discutând și studiind și descoperind și înțelegând. Opțiuni și limitări și variante și alegeri și bugete și povești. Despre oameni faini și temerari.

Și-o să spun sincer, ce mi-a plăcut cel mai mult e faptul că Laurențiu (the head of the team) n-a zis nici o clipă NU. La toate ideile noastre – unele crețe, altele de luat în seamă – a ascultat, a zis hai să vedem ce opțiuni sunt, de ce credeți că aveți nevoie, etc.

Am decis să mergem pe varianta de a transforma o dubă într-un campervan personalizat pentru noi, realizat de firmă care are capacitatea să facă toate lucrările necesare într-un mod super profi. Puteam merge și pe drumul camperizării de către noi înșine, însă știm că n-avem nici cunoștințele necesare și mai ales, nici timpul necesar pentru așa ceva. Plus că, pentru călătoria pe care o plănuim, musai ne e ceva făcut bine, bine de tot.

Atitudinea aceasta, de a nu spune NU, ci a căuta soluții, e ceea ce ne place și la Adi de la Handels Auto Service, atelierul de mecanică care se ocupă de mașina noastră, de remorcile pentru baloane, de tot ce avem nevoie pe partea aceasta, deja de niște ani.

Și de Pavel The Van, acum. Avem încredere în Adi și echipa lui, că vor face treaba treabă, ca mașina aceasta să poată să ne ducă până acolo, la un fel de capăt al lumii, unde plănuim. La ei este van-ul acum, o vreme bună.

E o mare provocare ce facem, mașina e un pic mai mică decât ne-am fi dorit. Însă e 4×4, are două rânduri de roți pe spate, are diferențial blocabil, e o mașină bună, fiabilă, motorul nu e obosit (are 188k km), deci compromisul a fost musai să existe undeva.

Drumul acesta de la van la caravan (Orla numește toate dubele caravan) ne provoacă să găsim soluții optime, să putem pune în el tot ce avem nevoie – patru locuri în centuri, spații de dormit, baie, bucătărie, spații de depozitare, etc.

Avem încredere sau cum s-ar zice, asta avem, cu asta defilăm. Și ne propunem s-o facem cu stil. Defilarea, desigur.

Peter e auto-delegat cu partea de sisteme de funcționare, electric, gaz, apă, aer condiționat și alte nebunii care-l interesează pe el și despre care știu sigur că o să-mi fie mie de folos (ha!) deși n-am răbdare acum să le studiez. Mie îmi revine acum partea de mobilier, design interior, poziționare, spațiu, bagaje și călătorit cât mai light, mai eco – friendly, de-astea. Și împreună și cu ajutorul venit de unde trebuie, sperăm să construim povestea aceasta fix așa cum e bine să fie.

Că, deh, nici noi nu știm unde duce drumul, doar avem curaj să-l parcurgem!

Așa că, azi semnăm așa: Peter & Loredana, Orla & Marc. Și Pavel The Van.

Adică People Love Wandering.

Primul text din povestea aceasta, despre #drumulnostru și ce plănuim să facem, este aici! Ținem aproape.

16+

S-ar putea să-ți placă și

2 comments

Andrea Demeter 7 iulie 2021 - 04:44

Felicitari! Mi se pare minunat ceea ce faceti. Adica chiar mi-nu-nat de fain si misto🧡tin pumnii sa iasa totul asa cum va doriti, iar noi sa va putem citi aventurile. Poate la final iese si o carte 🌞

0
Reply
loredana 8 iulie 2021 - 08:42

Mulțumesc tare! Daa, și pentru noi e ceva super woow că putem face ceea ce facem… suntem norocoși și recunoscători. Și un pic nebuni, da! :))

0
Reply

Lasă un comentariu