Post aniversar. 1 an.

by loredana
23 comments

În urmă cu un an, în după amiaza primei zile a lui 2011, scriam primul post pe un blog nou pe care-l creasem cu destul de multă teamă în suflet. Îmi aduc aminte că simţeam nevoia să scriu însă vroiam să o fac cumva eliberată de prea multele constrângeri la care chiar şi locul în care scriam în mod anonim mă obliga. Vroiam un loc al meu – al celei care sunt tot timpul, nu doar în anumite ipostaze. Cred că, de fapt, aveam mare nevoie să fac nişte paşi spre o schimbare. Începusem anul într-o manieră tristă care mi se părea că mi-e deja perfect mulată pe tot ceea ce sunt şi încercam să mă agăţ de ceva. Scrisul mi-a fost mereu aliat aşa că am găsit portiţa asta.
Mi s-a părut firesc să-l numesc normalitate anormală şi am făcut-o raportându-mă direct la mine deşi descrierea se potriveşte de minune lumii şi timpurilor în care trăim. ” Tu, cu gesturile tale, cu trăirile tale, cu ceea ce esti, eşti atât de normală într-o lume anormală care a cucerit toate treptele de manifestare ale existenţei şi afişării noastre încât devii excepţională… ” – mi s-a spus cândva. Mai puteam să-l numesc altfel?
I-am pus atunci şi amprenta ecoul tăcerilor tocmai pentru faptul că îmi doream tare mult să mă eliberez cumva de constrângeri. Să am curaj să fiu eu, să nu mă ascund, de mine şi de lume, să ” ma dezbrac de mastile de aparenta pe care le port in fiecare zi, sa alung demonii cultivarii aparentelor si pe cei ai vesnicului sentiment de ” e bine si asa ” care ma insotesc pretutindeni „. ( intenţionat am lăsat aici textul aşa cum a fost scris, fără diacritice! )
De ce-am ales numele frmshk am scris aici. Aveam nevoie de ceva care să mă reprezinte, să mi se potrivească. Aşa şi e.
Nu mi-am propus, atunci, la început de an şi de blog, să realizez lucruri anume. Mi-am propus să scriu. Şi să mă simt mai bine eu cu mine. De scris, am scris. Mult. Dacă e şi bine, dacă e prost, nu contează aşa de mult; bine, contează, în ideea în care, desigur, îmi doresc să fac lucrurile mai bine dar, tot ce scrie pe blogul ăsta conţine atât de pregnant părţi din mine încât mi se pare că acolo e esenţa, în autenticitatea trăirilor.
Ce mi-a adus acest an de existenţă în online? Mi-a adus mai mult decât mă aşteptam, e clar. Dincolo de satisfacerea nevoii pentru care a fost creat – posibilitatea de-a scrie şi-a găsi refugiu şi alinare în acest lucru – mi-a adus ceva, semnificativ, mai important. Oameni. În anul ăsta am cunoscut mulţi oameni. La început, din umbră, citindu-i, apoi citindu-mă. Devenind, încet, încet, unii pentru alţii mai mult decât cuvintele aşternute pe-o coală albă – sau colorată – de blog. Oameni frumoşi, în adevăratul sens al cuvântului. Oameni mai puternici, oameni mai slabi, oameni curajoşi sau mai puţin curajoşi, oameni care reuşesc uşor să dea formă – cumva perfectă – trăirilor sau alţii cărora le alunecă cuvintele mai greu printre degete dar, nu mai puţin ancoraţi în trăiri autentice. Am cunoscut oameni care au văzut în mine ceva frumos şi încrederea lor în ceea ce sunt mi-a dat aripi, mi-a dat forţă să merg mai departe. Oameni care m-au cunoscut doar citindu-mă sau oameni care mă cunoşteau dinainte dar m-au văzut altfel, citindu-mă. E mâna aceea de oameni, de mai departe sau de mai aproape, care au venit şi au rămas, şi-au ales, voluntar sau nu, să mă înveţe lucruri despre deschidere, apropiere, sinceritate, dorinţa de a face bine, apreciere. Despre sentimente. Despre toate lucrurile care, în totalitatea lor, înseamnă viaţă. Şi, pentru asta, clar, sunt recunoscătoare, chiar aşa, de-acolo, din ungherul meu de pesimism, de unde lucrurile se văd, de obicei, mai întunecate decât sunt.
Oameni buni, vă mulţumesc că sunteţi aici, fiecăruia în parte deşi am simţit că nu e cazul să fac nominalizări. Şi nu-mi doresc decât, ca şi în anul ce a pornit la drum, să-mi rămâneţi aşa, aproape, să îmi purtaţi de grijă, să mă certaţi, să îmi daţi sfaturi, să mă ajutaţi să mă ridic de jos sau să mă scuturaţi ca să îmi revin când privirile-mi sunt prea înceţoşate. Sau, pur şi simplu, să fiţi aici.
( sunt mare de-acum, nu? am împlinit un an, am făcut şi primii paşi, am dăruit şi primele zâmbete, e drept c-am crescut cam repede, ca-n poveştile cu Făt Frumos şi-am ajuns, din scutece direct la şcoală dar măcar asta îmi dă posibilitatea să exprim într-un cuvânt potrivit ceea ce simt: mulţumesc ( tortul şi şampania, mai târziu!))

0

S-ar putea să-ți placă și

23 comments

Drugwash 1 ianuarie 2012 - 09:27

Cînd ai zis de ceartă, sigur te-ai gîndit la mine, aşa-i? Păi cine altul să te tragă de atenţie că trebuia să scrii, pe primul rînd, 2011 în loc de 2010 (că altfel s-ar fi împlinit doi ani, nu unul) şi cine să te muştruluiască fiindcă lipsesc diacriticele pe ici-pe colo? 🙂 Hehehe…
Dincolo de asta, sper să te văd aşa, mai optimistă, cît se poate de des şi poate pui şi tu aşa, de început de an, o poză cu o frumuşică zîmbind. 🙂 Hai să-i zicem, pe post de good-luck charm. 😉
Dacă te pup şi-ţi urez un an de vis, îmi păstrezi şi mie o feliuţă de tort şi-o gură de şampanie? 😛

0
Reply
frmshk 1 ianuarie 2012 - 10:10

🙂 Mda, timpul ăsta, e greu de asimilat trecerea lui. Am corectat. Nu mă supăr deloc pentru corecţii, chiar le doresc, aşa mai repar şi eu nişte lucruri. Acum, na, mi se iartă, nu? Nu-s mahmură, că n-am băut strop de alcool însă şi faptul că m-am apucat de scris de dimineaţă bună, tot o scuză acceptabilă e, nu?
Hai, să avem un an bun. Cu tot ce-o fi însemnând asta. Tortul şi şampania, cu drag, pentru că eşti, nu de altceva. Îmi pare rău că pot fi, acum, doar virtuale.

0
Reply
Drugwash 1 ianuarie 2012 - 10:30

În lumea noastră aia anormal de normală, se iartă, desigur. 🙂
Eu unul n-am deloc inspiraţie ziua, aşa că-l las pe Nichita să coloreze acest început de an:
[…]
Ce bine că eşti, ce mirare că sunt!
Două cântece diferite, lovindu-se amestecându-se,
douâ culori ce nu s-au văzut niciodată,
una foarte de jos, întoarsă spre pământ,
una foarte de sus, aproape ruptă
în înfrigurata, neasemuită luptă
a minunii că eşti, a-ntâmplării că sunt.

0
Reply
frmshk 3 ianuarie 2012 - 16:19

Frumos l-a colorat. Mulţumesc. A ajuns şi la tine un strop, sper!

0
Reply
Drugwash 3 ianuarie 2012 - 17:35

Mi-a dezmeticit un pic mahmurele nuanţe de gri. Aştept culorile – ele-s pe rit vechi, abia încep să petreacă şi-apoi cine ştie cînd s-or trezi din propria lor mahmureală. 😉 Întrevăd totuşi un pic de galben solar, zîmbitor, printre reply-urile tale – să fie oare de la diacritice? 😛

0
Reply
ch3815h 1 ianuarie 2012 - 10:29

spor si straduinte rasplatite de razultate! asteapta-le ca vin ele! 🙂
persevereaza si nu tagadui! succes! 🙂

0
Reply
frmshk 3 ianuarie 2012 - 16:22

Mulţumesc. Mult, mult. Să fie şi pentru tine tot aşa…
Şi…mă bucur că mai vii pe aici…

0
Reply
Roscata (@visdetoamna) 1 ianuarie 2012 - 11:33

La multi ani si tie si blogului :*
Fie ca noul an sa iti aduca numai bucurii si mult optimism :* >:D<

0
Reply
frmshk 3 ianuarie 2012 - 16:24

Daaa, optimism. Oare de unde să facem rost?
Mulţumesc.

0
Reply
Intuneric 1 ianuarie 2012 - 13:23

La Multi Ani si la cat mai multe realizari – virtuale si nu numai!
😀

0
Reply
frmshk 3 ianuarie 2012 - 16:24

Mulţumesc. Aşa să fie. Şi pentru tine, măcar la fel.

0
Reply
ella 1 ianuarie 2012 - 19:08

Te imbratisez !! Si ii spun blogului tau, un sincer LA MULTI ANI! Iar tie, iti multumesc inca o data, pentru ca existi. Pentru ca esti acolo si reusesti sa ma faci sa zambesc, ori de cate ori sunt trista. Pentru ca nu de putine ori, ai fost langa mine, cand mi-a fost greu. Pentru ca esti tu.
Iti doresc un an linistit si multe zambete!

0
Reply
frmshk 3 ianuarie 2012 - 16:26

Ella, mulţumesc. Tu spui lucruri prea frumoase, pe care nu le merit eu. Un an mai bun să ai şi tu. Neapărat.
Bine ai revenit. Şi, apucă-te de scris, da? Acolo, la tine…

0
Reply
ella 3 ianuarie 2012 - 19:55

Daaa!! Luna decembrie a fost una de cosmar..Acum insa s-au rezolvat toate. In plus, am net!! Te imbratisez!!!

0
Reply
Ana Ayana 1 ianuarie 2012 - 22:09

Mă bucur că există această căsuță virtuală 🙂

0
Reply
frmshk 3 ianuarie 2012 - 16:27

Mulţumesc, Ana. Şi eu mă bucur că te bucuri. 🙂

0
Reply
colţul cu classic rock – 7 « Colţu' cu muzică 2 ianuarie 2012 - 10:23

[…] vultureşti, cammely, tiberiu, alex, lili3d, ironic blonde, tu1074, lunabeteluna, phozone, loredana, oana, napocel, bineînţeles că şi pe teo negură, dar nu numai pe ei, pentru că oricine este […]

0
Reply
DianaEmma 2 ianuarie 2012 - 15:27

La mulți ani frumoși de blogging!

0
Reply
frmshk 3 ianuarie 2012 - 16:28

Mulţumesc. Să creştem mari. Şi frumoşi. Şi sănătoşi.
La mulţi ani!

0
Reply
Ana Q. 2 ianuarie 2012 - 15:46

La multi ani in noul an si iti doresc din tot sufletul ca in 2012 sa intalnesti si mai multi oameni frumosi cu ajutorul blogului tau – casutei tale virtuale in care ne primesti cu drag de fiecare data si unde gasim mereu o parte rupta din tine.

0
Reply
frmshk 3 ianuarie 2012 - 16:29

Ana, îţi mulţumesc frumos. Să ştii că apreciez mult prezenţa ta aici. Te citesc de multă vreme şi nu de puţine ori am simţit că am ceva de învăţat de la tine.

0
Reply
colţul românesc – 7 « Colţu' cu muzică 3 ianuarie 2012 - 13:05

[…] cammely, meşterul manole, tiberiu, alex, lili3d, ironic blonde, tu1074, lunabeteluna, phozone, loredana, oana, napocel, androxa, bineînţeles că şi pe traficantul cu hituri teo negură, dar nu numai […]

0
Reply
Doi ani de frmshk! « Ecoul tăcerilor 1 ianuarie 2013 - 12:08

[…] cum sunt – normalitateanormală, frmshk, etc. – am scris în prima zi a anului trecut, aici . Despre 2012′s multe de zis și-acum încă sunt afectată de noaptea nedormită și de […]

0
Reply

Lasă un comentariu