Ziua în care ne mutăm într-un van

by loredana
3 comments

Azi e ziua în care ne mutăm într-un campervan. Fix azi, de fapt, tocmai acum, când scriu, facem ultimele pregătiri, terminăm și tragem ușa casei după noi, să ne mutăm în casa noastră pe roți. În această seară vom dormi în Pavel The Van și-o să ne și punem o dorință la ora 22:22, că-i clar că e o zi aparte azi, o zi palindrom, 22 02 2022.

Și, în plus, suntem la câteva zile distanță de maaarea plecare în călătoria noastră spre Asia. Cam două, maxim.

Sigur, planul din capul nostru, total rupt de realitatea lumii în care oamenii se apucă să convertească dube în van-ul și să pornească cu ele în lume, era să fim pe drum cândva până la finalul lunii noiembrie 2021.

Dar…

Pavel, această dubă bătrânicioasă și pretențioasă, tare-a mai avut nevoie de îngrijiri de tot felul. La fiecare pas am dat de câte o piatră/piedică/birocrație fără sens/surprize neplăcute care ne-au forțat să ne adaptăm la un ritm aproape incontrolabil. Și tot așa, socotelile din capul nostru și cele din realitate nu se potrivesc.

În martie anul trecut, când ne-a trecut prin cap gândul că, uite, hai să facem călătoria asta de un an fără termen fix de întoarcere, prin Asia, cu o dubă, n-am văzut înaintea noastră decât roz și ușor și planificare care o să curgă ață. Da, da, ce naivi. E aproape de necrezut prin câte am trecut în timpul ăsta, aproape un an.

O să-mi fac timp, sper, să povestesc despre drumul pe care l-am parcurs într-un an și ce-a însemnat pentru noi convertirea unei autoutilitare în autorulotă, cu omologare și toate cele.

Încă suntem entuziasmați, da. Dar într-un fel mai precaut, cu destul de multă frică acumulată, că prea ne-am săturat de vești proaste. De o vreme deja luăm fiecare zi la pas, hai să vedem ce mai putem rezolva, cum putem înainta. Și răbdarea noastră are elasticul cam întins peste maximul suportabil, dar musai să facem față. Hai, mai un pic, un pic de tot!

Poate era mai ușor, tehnic și din toate punctele de vedere, să construim o casă. Sau să punem bazele unui nou business. Sau să mai aducem pe lume un copil (bine, asta mai mult eu). Cumva, e comparabil. Atâta efort am pus în pregătirea călătoriei ăsteia și în construirea unei dube – casă, atâta timp, energie, bani, cât… n-am crezut.

Hai, Loredana, nu-i bai că n-ați plecat în noiembrie. Nu-i bai că nici înainte de Crăciun, bine, decembrie nici n-a intrat în calcule. Nici în 2021. Nici înainte de ziua ta, pe 14 ianuarie. Nici de ziua lui, pe 5 februarie. Nici de marele Valentin din 14. Hai că poți, de-acum, nu mai sunt zilele de numărat, ci orele. Și uite ce zi specială azi, când pui capul pe o pernă (mică) într-o casă-mașină, așa cum poate nici n-ai crezut sau sperat.

Hai, să ne fie tuturor cu bucurie și sens și ce-o mai fi nevoie.

Pavel, acum câteva zile, când încă mai avea nevoie de mici tratamente de înfrumusețare.
16+

S-ar putea să-ți placă și

3 comments

dojo 22 februarie 2022 - 23:42

Woohooo… Sa va fie drumurile line, vremea frumoasa si sa va bucurati de aventura. Nu conteaza cand e plecarea, conteaza sa fiti voi fericiti. Felicitari si DRUM BUN 🙂

0
Reply
Irina 23 februarie 2022 - 11:14

Drumuri bune, pline de frumos, învățare, voie bună și oameni faini. 🙂

0
Reply
Cami 23 februarie 2022 - 11:17

Abia astept sa citesc despre aventura voastra!
Drum fain, plin de amintiri frumoase!

0
Reply

Lasă un comentariu